Smørbolle
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
mel og lige dele smør/margarine røres godt sammen og lægges som en bolle ("smørbolle") i den kogende væske. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.
|
|
Opskriften er vist 65878 gange,
og udskrevet 421 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (27 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2018-03-28 23:42:34 Jeg laver ofte rigeligt med smørbolle, og kommer det overskydende i en plastikæggebakke (sådan en fra køleskabet) putter den en tur i fryseren og, når de er frosne, kommer halvkuglerne i en frysepose. Så er det nemt og hurtigt, de næste par gange jeg skal bruge smørbolle. Desuden nemt at dosere. :-) anonym - 2015-12-12 17:49:37 Jeg laver den nu på slump. Har aldrig tidligere lavet opbagte sovse osv. men det fungerer nu LB - 2015-09-14 13:34:43 Når jeg laver en smørbolle. Så bruger jeg Flydende Becel & mel. Så får jeg sådan en lidt flydend smørbolle. Men jeg får tit lavet for meget, så er det jeg tænker. Hvor længe kan sådan en smørbolle holde sig i et køleskab. Er der nogen der ved det? Karl-Chr. Frølunde. - 2013-10-07 11:44:24 Tak til husmoderen, som satte vægt på smørbollens indhold. At fortælle at der skal lige dele i af hvert er jo direkte tåbeligt, hvis ikke man samtidig får at vide, om det er rummål eller vægtmål. anonym - 2013-02-06 18:26:35 Det med mængden kommer så sandelig an på hvor meget væske du blander det op i. 50 g af hver duer jo ikke både hvis det er til en halv liter og 4 liter. Så hellere ingen mål end misvisende mål..... Selv om du som de fleste andre er husmor :) Lise - 2011-08-12 16:35:08 Jge synes altså at du skulle skrive hvor meget mel og hvormeget smør. Det andet kan folk da ikke selv finde ud af. jeg bliver så ærgerlig når i ikke skrive det i skal. Jeg er gammel husmor og kan fortælle dig at du skal bruge ca. 50 g. smør og ca.50 g. mel. Det rører du sammen til en lidt fast dej. <Passer til en sovs på ca. 1½ l.)Hvorpå du kommer den i den kogende væske. Husk at det skal koge før du putter det i.Husk ikke at røre i det imens den koger ud, bagefter må du gerne røre lidt i det for at se om den er god nok. Rikke - 2007-11-02 14:11:36 Den væske du skal bruge smørbollen til at gøre cremet. En smørbolle er jo ikke en "ret" i sig selv jensen - 2005-01-01 01:01:01 hvilken væske? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne