Smørbolle

Smørbolle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Jævning

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.smør
50 g.hvedemel
 
Opskrift:
Mel og smør/margarine røres godt sammen.

Lægges som en bolle ("smørbolle") i den kogende væske. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.

Tips:

Passer til ca. 1½ liter sovs.

Tilsæt efter behov, måske ikke nødvendigt at bruge det hele.





karakterer:
Opskriften er vist 66907 gange,
og udskrevet 424 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-28 23:42:34
Jeg laver ofte rigeligt med smørbolle, og kommer det overskydende i en plastikæggebakke (sådan en fra køleskabet) putter den en tur i fryseren og, når de er frosne, kommer halvkuglerne i en frysepose. Så er det nemt og hurtigt, de næste par gange jeg skal bruge smørbolle. Desuden nemt at dosere. :-)

  -   2015-09-14 13:34:43
Når jeg laver en smørbolle. Så bruger jeg Flydende Becel & mel. Så får jeg sådan en lidt flydend smørbolle. Men jeg får tit lavet for meget, så er det jeg tænker. Hvor længe kan sådan en smørbolle holde sig i et køleskab. Er der nogen der ved det?