Ovnstegt oksebryst med spinatbudding

Ovnstegt oksebryst med spinatbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.oksetværreb (af den tykke ende)
1 spsk.groft salt
5 dl.vand
 
 Spinatbudding:
400 g.hakket spinat
125 g.smør
125 g.hvedemel
1.5 dl.piskefløde
5 æg
 salt
 sukker
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 140-160 grader C. alm. ovn.

Gnid kødet med salt og anbring det på risten over bradepanden. Hæld vandet i bradepanden og sæt kødet i ovnen og lad det stege i ca. 4 timer. (Benene skal kunne trækkes ud uden større besvær).

Spinatbudding:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd med fløden. Kog godt igennem og tilsæt den optøede og afdryppede spinat, samt smag til med salt og sukker.

Del æggene og rør blommerne i den let afkølede spinatmasse, én ad gangen. Pisk æggehviderne meget stive, vend dem forsigtigt i spinaten og hæld massen i en smurt form. Kog buddingen i vandbad i 1-1½ time, evt. i ovn, samme temperatur som kødet tilberedes ved. Vend den forsigtigt ud på et varmt fad.





karakterer:
Opskriften er vist 20326 gange,
og udskrevet 443 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu