Syltet græskar med vanille og kanel
Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Form græskarkødet til ret store kugler med et såkaldt melon- eller græskarbor, og overhæld dem 2 gange med kogende vand. Første gang hældes vandet straks fra igen, anden gang skal græskarkødet blive i vandet til det er blevet koldt.
Kog en lage af sukker, eddike og vand, tilsat vanille, nelliker og kanel. Læg græskarterningerne i lagen, og kog dem ved svag varme og med låg på klem, til de er klare, ca. 20 minutter. Hæld græskar med lage i en skål, og lad alt trække tildækket et køligt sted i 3-4 døgn. Derefter hældes væden fra i en gryde, og græskarkødet fordeles i glas. Giv lagen et opkog, kog den et par minutter, og fordel den over græskarrene. Luk glassene. |
|
Opskriften er vist 51923 gange,
og udskrevet 1646 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (24 stemmer) |
|
Kommentarer sild - 2011-04-05 11:52:42 hvorfor bliver mine græskar hvide efter et par måneder Per - 2009-11-15 22:33:57 Skyl glasset i atamon og giv også lagen lidt så holder det i flere år hvis det står mørkt og køligt. Efter åbning bør det opbevares i køleskab. Per - 2009-11-15 22:28:51 Melon/graskarbordet heder helt rigtigt for parisiennejern og det findes i flere forskellige størrelser. mig - 2009-11-08 11:07:53 Hvor længe kan det holde sig? andreasortbeg - 2009-10-14 20:43:11 Hvad skal man bruge ingefæren til ??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne