Syltet græskar med vanille og lime

Syltet græskar med vanille og lime, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.renset græskarkød
 kogende vand
300 g.sukker
3 dl.hvidvinseddike
3 dl.vand
1 flækket vanillestang i mindre stykker
6 helenelliker
1-2 spsk.skrællet og fint hakket frisk ingefær
 skallen af 1 lime eller usprøjtet citron
 
Opskrift:
Skær græskarkødet i 2-2 1/2 cm store terninger, og overhæld dem 2 gange med kogende vand. Første gang hældes vandet straks fra igen, anden gang skal græskarkødet blive i vandet til det er blevet koldt.

Kog en lage af sukker, eddike og vand, tilsat vanille, nelliker og lime skal.

Læg græskarterningerne i lagen, og kog dem ved svag varme og med låg på klem, til de er klare, ca. 20 minutter. Hæld græskar med lage i en skål, og lad alt trække tildækket et køligt sted i 3-4 døgn.

Derefter hældes væden fra i en gryde, og græskarkødet fordeles i glas. Giv lagen et opkog, kog den et par minutter, og fordel den over græskarrene. Luk glassene.





karakterer:
Opskriften er vist 13844 gange,
og udskrevet 406 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg savner oplyst hvilken sort græskar der egner sig til at sylte