Creme brulée med jordbær og rosenblade

Creme brulée med jordbær og rosenblade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.jordbær
50 g.sukker
20 rosenblade
 Evt. et par dråber rosenvand
 Lidt citronsaft
 
 cremen:
 dl.mælk
 dl.fløde
4-5  past. æggeblommer
75 g.sukker
½ Vaniljestang
1 Kanelstang
 
 Sukker til glasering
 
Opskrift:
Kog mælk, fløde, korn af ½ vaniljestang, sukker samt kanelstangen op. Pisk herefter - lidt efter lidt - den kogende blanding ned i æggeblommerne. Sigtes og sættes til afkøling, kommes i dybe tallerkener og bages i ovnen ved ca.100 grader til cremen har sat sig - det tager ca. 30 min. i varmluftovnen. Afkøles.

Ved servering drysses cremen med et jævnt lag sukker og "brændes" på overfladen stilles under grillen, til sukkeret er karamelliseret.

På midten af hver creme kommes en lille salat af jordbær skåret i kvarte og smagt til med sukker, citronsaft, rosenblade og evt. rosenvand. Salaten skal trække ca. 30 min. før den anrettes på cremen.





Beskrivelse:
Se kokken farvorit Creme Brulle

karakterer:
Opskriften er vist 23071 gange,
og udskrevet 603 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-10 09:19:18
Hvorfor pasteuriserede æggeblommer? Det kommer jo i ovnen ved 100 grader!