Creme brulée med jordbær og rosenblade
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Kog mælk, fløde, korn af ½ vaniljestang, sukker samt kanelstangen op.
Pisk herefter - lidt efter lidt - den kogende blanding ned i æggeblommerne. Sigtes og sættes til afkøling, kommes i dybe tallerkener og bages i ovnen ved ca.100 grader til cremen har sat sig - det tager ca. 30 min. i varmluftovnen. Afkøles.
Ved servering drysses cremen med et jævnt lag sukker og "brændes" på overfladen stilles under grillen, til sukkeret er karamelliseret. På midten af hver creme kommes en lille salat af jordbær skåret i kvarte og smagt til med sukker, citronsaft, rosenblade og evt. rosenvand. Salaten skal trække ca. 30 min. før den anrettes på cremen. |
|
Opskriften er vist 23071 gange,
og udskrevet 603 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Nina M - 2009-10-10 09:19:18 Hvorfor pasteuriserede æggeblommer? Det kommer jo i ovnen ved 100 grader! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne