Consommé af oksekød

Consommé af oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Consommé

Hovedingrediens : Oksekød - Tværreb

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bouillon
3 kg.oksekød med ben (tværreb, bov og skanke)
5-6 l.vand
0.5 knoldselleri
2 gulerødder
2 porrer
1 løg
1 persillerod
2 tsk.salt
 
 Visk:
 Porretoppe
 lidt selleritop eller 1 bdt. persille
1 laurbærblad
1 kvisttimian
 
 Klaring:
500 g.hakket råt oksekød
2 æggehvider
2 gulerødder
0.25 knoldselleri
1 løg
1 bdt.Persille
 
Opskrift:
Læg kødstykkerne i en stor (10 liters) suppegryde og hæld koldt vand på. Det skal dække helt. Bring vandet til kogepunktet og skum omhyggeligt.

Gør grønsagerne i stand og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med suppevisk og salt. Kom ikke mere salt i end angivet, indkogningen koncentrer saltsmagen. Kog suppen op og skum igen. Lad suppen koge for meget svag varme under låg i 3 timer.

Tag kødet op. Det skal ikke bruges mere, men kan naturligvis gemmes til en anden ret. Kog suppen endnu et par timer.
Si bouillonen og lad den blive kold.

Det sidste trin på vejen fra bouillon til consomme er klaringen. En ægte consomme er helt renset for smårester af grønsager, kød og andre urenheder, så den er glasklar.
Bouillonen skal være helt kold - gerne lige fra køleskabet. Fjern det stivnede fedt, som har samlet sig på bouillonens overflade, omhyggeligt.

Gør grønsagerne i stand og skær alt meget småt ud. Pisk de to æggehvider let sammen og bland dem godt med kødet og de fintsnittet grønsager.
Hæld blandingen i en gryde der er tilstrækkelig stor til også at kunne rumme bouillonen og hæld den kolde bouillon i under meget kraftig piskning.
Varm bouillonen langsomt op til kogepunktet. Rør i gryden enkelte gange i begyndelsen og lad så bouillonen simre under låg ved svar varme i ca. 1 ½ time.

Tag bouillonen af varmen og lad den svale af. Si den gennem en finmasket sigte forret med et opvredet klæde. Nu er consommeen klar til servering.

Tips:

Consomme kan serveres som forret, ledsaget af et enkelt tilbehør efter behag, fx. kuvertbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 46797 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-26 08:58:37
det irriterer mig,at man ikke på forhånd kan se, hvor stor en mængde man får ...

  -   2010-05-09 16:32:12
Dejlig opskrift på consommè. Selvom den tager tid er den det hele værd. En variation af tilbehør kan være: "Krebinetter". Tag ca. 400g af det kogte kød og hak det groft. Imens koges 6 dl. suppe ind til ca. ½ dl. Bland den indkogte suppe med kødet. Læg blandingen på et stykke film, og tril det til en pølse. Pølsen lægges på køl (er også fryseegnet). Når krebinetterne skal bruges, skæres pølsen i skiver, ca, 1,5 cm, vendes i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Steges sprøde i olie på en pande. Læg en krebinet i tallerknen ved servering.