Rødvinsmarineret vildsvineryg
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg Indsendt : Red : |
|
|
Det virker umiddelbart lidt voldsomt og kompliceret, men er det egentlig ikke.
Begynd med at ridse vildsvineryggens fedtlag i ca. 1 cm store tern (rids ned til kødet). Anbring ryggen i et fad og hæld marinaden over. Lad ryggen stå og trække i marinaden i mindst 12 timer, gerne længere. Vend den af og til.
Når stegen er færdigmarineret, an-bringes den i et smurt ildfast fad eller en bradepande. Marinaden sies og gemmes til saucen. Kog 2 dl balsamicoeddike sammen med 2 spsk honning og hæld den hen over ryggen. Stil vildsvineryggen ind i en 250 grader varm ovn og brun den i 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader og lad den stege videre i 1 3/4 time. Dryp af og til. Den sidste halve time lægges rødløgene skåret i kvarter og pasti-nakkerne skåret i aflange stykker ved og braiseres med. Når ryggen er stegt, (stegetermometeret skal vise samme temperatur, som ved alm. grisekød) koges fadet/bradepanden af, og skyen blandes med den siede mari-nade (har man lidt vildtfond i fryseren, kan det også kommes ved). Jævn sky, marinade og fond med en smørbolle. Vildsvineryggen serveres med rødløg og pastinak samt evt. kogte og persilledryssede aspargeskartofler. Samt evt. en gang markchampignons ristet på panden med lidt hvidløg og hakket persille. En robust rødvin med saft og kraft vil være godt tilbehør. |
|
Opskriften er vist 20368 gange,
og udskrevet 1008 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-12-08 18:11:35 Skriv dog for pokker hvad temperaturen skal være målt på stegetermometer i stedet for en ny henvisning |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne