|
300 |
gram |
Fennikel, knold300 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
|
400 |
gram |
Broccoli400 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
|
200 |
gram |
Champignoner, renset vægt200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
1 |
|
Porre, renset vægt1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
1 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
200 |
gram |
Skinke. røget. kogt200 gram Skinke. røget. kogt
|
|
|
|
3 |
|
Æg M/L, hele3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1.5 |
dl. |
Sødmælk1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
tsk. |
Muskatnød, friskrevet1 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
100 |
gram |
Revet, mozzarellaost 45+100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
|
|
|
|
| |
Skyl fennikelen og skær evt. små rødder og tørre dele bort. Halver fennikelen og skær nænsomt en kile af den hårde rod, så de enkelte lag ikke går fra hinanden. Del den i kvarte på langs og skær i strimler.
Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker.
Rens og hak svampe og porre. Fjern evt. fedt fra skinken og skær den i tern.
Opvarm olien på en pande. Tilsæt grøntsager. Steg i ca. 5 minutter under stadig omrøring. Lad det derefter simre små 10 minutter under låg.
Sæt ovnen til 225 grader alm. ovn.
Pisk æg og mælk sammen. Krydres med salt, peber og den fintrevne muskatnød.
Fyld et smurt ovnfast fad med grøntsagerne og skinken og bland det sammen. Hæld æggemassen over.
Drys med ost og gratiner på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
Serveres gerne med salat og et godt brød til.
|