Brombærtærte 02

Brombærtærte 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brombærtærte 02, billede 4 Brombærtærte 02, billede 1 Brombærtærte 02, billede 2 Brombærtærte 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Creme:
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
6 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
400 gram Brombær, frost
2 spsk. Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
4 spsk. Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smuldr smørret i melet og bland sukkeret i. Saml dejen med æggeblommen, der er rørt sammen med fløden. Bred dejen ud i en tærteform beklædt med bagepapir og sørg for at trykke dejen godt op ad kanten hele vejen rundt.

Forbag bunden på næstnederste rille ved 190 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Bring mælken i kog med vanillekornene. Rør æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelsen i. Rør den spilkogende mælk i. Kom cremen tilbage i gryden og fortsæt med at røre, til den koger. Lad den koge igennem i 1-2 min. Hæld cremen over i den forbagte bund, sæt den tilbage i ovnen og bag den yderligere i 15 min.

Lad tærten køle af og tag den ud af formen.
Knus makronerne groft og drys dem over cremen, drys med mandelflagerne og læg de optøede brombær på.

Smelt ribsgeléen i en lille gryde, og overtræk bærrene med den flydende gelé.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brombærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 131362 gange,
og udskrevet 3736 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (41 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12574 (2993 kcal)
KJ pr. Pers. 1571 (374 kcal)
Vægt ialt 1231 gram
Vægt pr. Pers. 153 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1020 KJ (243 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 13.1 gram
Kulhydrat 29.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-01 14:43:24
super god tærte. og kan laves sammen med børn

  -   2012-01-14 21:31:49
vi syndes det var meget svært at forstå hvordan man skulle tage den af kage formen så vi puttede bagepaier i bunden og det var meget nemmere at tage dem af på den måde. ellers er den meget velsmagene og meget lækker vi bruger ikke ribsgeléen da vi syndes det ødelægger smagen af de dejlige bær. men lækker kage

  -   2012-01-09 16:49:40
Vi plejer og putte sukker ovenpå og så flambere vi sukkeret. lækkert

  -   2008-08-24 19:06:59
Meget lækker kage, som jeg meget varmt kan anbefale. Når tærtebunden bages færdig med cremen, er det en fordel at bruge over/under-varme. Jeg brugte varm-luft første gang. Det var ingen succes

  -   2007-11-05 21:19:24
Super lækker kage kan VARMT anbefales ;)

  -   2007-09-14 19:24:29
Brugte det dobelte almindelige makroner.

  -   2007-09-14 19:24:03
Jeg har lige bagt den i et tærtefad på 22 cm. i diameter, og dertil passede dejen ok. Jeg tror dog at jeg vil foretrække friske bær, det safter ikke så meget, selvom jeg tøede bærrene op i en sigte.

  -   2007-09-02 15:03:36
og dejen er ikke nok til et stort tærtefad... markronerne og mandelflager skal dryses hen over den varme creme......... meget bedre... sådan at mandelflagerne og makroner lige kommer ind og får lidt farve.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den var nem at lave og smagte rigtig godt , kunne godt bruge lidt cremefraise. Kronen på værket er dog ribsgeleen