Stegt vildsvineryg

Stegt vildsvineryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Stegt vildsvineryg, billede 4 Stegt vildsvineryg, billede 1 Stegt vildsvineryg, billede 2 Stegt vildsvineryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.vildsvineryg
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
1 lillesnittet gulerod
1 snittet løg
1 lillesnittet skive selleri
4 skivercitron
1 dl.olie
5 letknuste enebær
5 peberkorn
2 laurbærblade
 
50 g.smør
5-6 kryddernelliker
 
 Sauce:
1 dl.bouillon
1 dl.portvin
2 spsk.(strøgne) maizena
1 dl.piskefløde
 ribsgelé
 kulør
 
Opskrift:
Vildsvineryggen, der skal være udskåret på samme måde som dyreryg og afpudset omhyggeligt, og lægges i marinaden et døgn eller to.

Tages derefter op, aftørres let, kryddernellikerne stikkes i sværen her og der, og smørret fordeles i tynde skiver ovenpå.

Ryggen lægges i bradepanden, der lige inden smøres lidt i bunden, og brunes ved kraftig varme 275 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Vamrmen dæmpes til200 grader C. alm. ovn, marinaden og grønsagerne hældes ved, og ryggen steger 30-40 minutter. Må jævnlig dryppes under stegningen.


Sauce:
Skyen sies fra stegen, skummes, sættes over varmen, bringes i kog, tilsættes bouillon samt portvinen og jævnes med maizena udrørt i piskefløden. Sluttelig smages saucen til med ribsgelé.


Serveres med smørbrunede kartofler og grønne bønner samt tyttebær.

Tips:

Vildsvinekølle kan tilberedes på samme måde.





karakterer:
Opskriften er vist 39190 gange,
og udskrevet 1200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-19 09:31:28
Kødet skæres fra ryggen og skæres i skiver, kan lægges tilbage på ryggen og servers herpå.