Oksecarpaccio med Estreagon-dressing

Oksecarpaccio med Estreagon-dressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.pålægstyndt skåret mørt oksefilet.
1 storæggeblomme
2 tsk.dijonsennep
3 tsk.limejuice
4 spsk.olivenolie
1 skalotteløg
1 bdt.estragon
1 bdt.rucolasalat
100 g.parmesanost i skiver
 salt
 friskkværnet peber
Opskrift:
Fordel de tynde skiver oksefilet på fire tallerkner og krydr med salt og peber.

I en skål røres æggeblommen med dijonsennep, hvorefter limejuicen piskes i. så røres olivenolien i lidt efter lidt og der smages til med salt og peber.

Pil skalotteløget og skær det i helt fine tern. hak så estragonen fint og kom begge dele i dressingen og rør.

Fordel nu dressingen over kødet på de 4 tallerkner med en ske. Skyl rucolasalaten og riv den i fine bidder som fordeles rundt i kanten på tallerknerne. til sidst pyntes med tynde skiver af frisk parmesanost.





karakterer:
Opskriften er vist 16324 gange,
og udskrevet 327 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-14 07:29:56
Det var rigtig nemt og meget lækkert. Det er rart med en variant som ikke bare sejler i olivenolie. Jeg fik kødet skåret frosset hos en slagter og holdt det på frost indtil anretning. Superfine skiver og til en overraskende rimelig pris.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ville gerne give 12, hvis skalaen gik så langt. Det var superlækkert.