Tournedos af oksemørbrad med rødløgskompot

Tournedos af oksemørbrad med rødløgskompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 En oksemørbrad i MesterKvalitet
8 skiverletrøget bacon
 olivenolie
 salt
 peber
 
2 stk.rødløg i skiver fra top til bund
 saften af 2 appelsiner
1 dl.Madeira
50 g.smør.
250 g.svampe gerne kantareller eller Carl Johan svampe
1 storknoldselleri
 
Opskrift:
Tag mørbraden ud af køleskabet og indpakningen en lille halv time før tilberedning. Af mørbraden udskæres 8 bøffer a ca. 100 g, der omvikles med letrøget bacon. Bøfferne brunes ved kraftig varme og krydres med salt og peber. Lægges i et ovnfast fad og steges færdig i ovnen ved 200 grader C. i ca. 8 min.

Løgkompot
Løgene sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve, og der tilsættes appelsinsaft og Madeira. Saucen koges ned til ca. halvdelen og piskes med smør. Smag til med salt og peber. Ristede svampe Svampene renses og ristes på en varm pande i lidt olivenolie.

Sellerifrites
Knoldsellerien skrælles og skæres i papirtynde skiver på enten en pålægsmaskine eller et råkostjern. Varm 2 dl olie op og steg selleriskiverne i få minutter, til de er lysebrune og sprøde. Steg eventuelt ad flere omgange, så olien forbliver varm. Drys straks med groft salt.

Kødet anrettes på svampene med rødløgskompot og pyntes med sellerien.





karakterer:
Opskriften er vist 39639 gange,
og udskrevet 1094 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu