Japansk fondue

Japansk fondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.oksefilet uden fedt
200 g.tørrede Shiitake-svampe
250 g.kinakål
200 g.glasnudler
200 g.champignon
150 g.japanræddike (kinaradise)
200 g.frisk spinat
1 dl.friskpresset citronsaft
0.5 dl.sojasauce
2 forårsløg
4 tsk.sesamfrø
1 tsk.sukker
1 spsk.Miso
2 tsk.sød risvin el. sherry
1 tsk.æblevineddike
1 spsk.colmans sennepspulver
1.5 l.hønsebouillon
 
Opskrift:
Læg oksekødet 2-3 timer i fryseren.

Hæld kogende vand over shiitake-svampene og lad dem stå 1/2 time.

Rens og skyld kinakålen og skær den i strimler. Hæld kogende vand over glasnudlerne og lad dem stå i 5 minutter.

Skyld svampene og skær dem i små stykker. Skræl japanrædiken. Skær 100 g af den i fine strimler. Riv resten fint og kom det i en lille skål.

Skyld spinaten og lad den dryppe tør i en sigte.

Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og klip dem i mindre stykker. Anret nudler og grønsager på et fad.

Bland citronsaft, soyasauce og 1/2 dl vand og kom det i en lille skål.

Rens forårsløg, skær dem i tyde stykker og kom dem i en lille skål.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved jævn varme og stød dem i mortér. Tilsæt sukker, eddike og sennepspulver og rør det sammen. Kom det i en lille skål.

Skær kødet i ganske tynde stiver med en skarp kniv. Læg skiverne på et fad.

Varm bouillonen op i en lav gryde og sæt den på rachauden. Bland efter smag og lyst grønsager, svampe, nudler og kød i små fonduesigter og dyp dem i den varme bouillon.

Spises med to slags saucer samt reven japanraddike og forårsløg.





karakterer:
Opskriften er vist 27849 gange,
og udskrevet 351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
er det julemad...?