Krabbekløer med to slags kold sauce
Hovedingrediens : Skaldyr - Krabbekløer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bestil store krabbekløer hos fiskehandleren og få evt. ham til at koge dem. Skal de koges hjemme, så skrub og skyld krabbekløerne i flere hold koldt vand. Kog rigeligt, letsaltet vand op i en stor gryde. Læg dildkviste eller dildkroner i. Er der forskel i størrelsen på kløerne, så hæld først de store i gryden. Kog op og læg låg på og lad kløerne koge 15-20 minutter. Spørg evt. Fiskehandleren om kogetiden, da den er afhængig af størrelsen på krabbekløerne.
Lad kløerne køle af i kogevandet. Sæt gryden i koldt vand i vasken, så går det hurtigere. Tag kløerne op og læg dem på et fad og dæk til med et viskestykke vredet op i koldt vand. Sæt fadet i køleskab. Når krabbekløerne er kølet af, lægges de på et bræt mellem 2 viskestykker. Slå dem let med en hammer uden at knuse dem. Læg kløerne på et fad og pynt med friske dildkviste. Læg nøddeknækkere og hummergafler, fonduegafler eller lignende. Spis ristet brød og kold sauce til. Kold hvidløgssauce : Mayonnaisen piskes godt sammen med syrnet fløde, hvidløg og sennep. Rør hakket persille i og smag til med salt og peber. Lad saucen trække smag i køleskab i mindst 1 time. Smag til igen, før den serveres. Tomatcreme med dild : Til tomatcremen piskes creme fraiche, tomatpure og paprika sammen. Smag til med salt, peber og et par dråber akaciehonning samt evt. lidt citronsaft. Rør dild i og lad tomatcremen trække mindst 1 time i køleskab. |
|
Opskriften er vist 84832 gange,
og udskrevet 2111 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2020-06-19 11:34:49 Jeg ville ikke bruge pæne viskestykker til knusningen. Der kan gå hul i dem. Tag hellere noget gammelt (rent) klæde/stof. Che9800 - 2018-03-09 15:43:21 Kan man koge optøet dagen i forvejen og servere de. Dagen efter birde - 2017-10-11 14:23:03 hvad kan jeg servere foran eller efter krabbekløer Albertsenbirgitte - 2016-09-25 12:08:52 Hvis krabberne er nykogte skal man ikke skjule den friske smag. Frisk brød og koldt smør. Og et godt glas vin, det rækker!!!! anonym - 2007-06-01 14:51:12 Hvor mange krabbekløer skal man beregne pr. person ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne