Kogning af krabbekløer
Hovedingrediens : Skaldyr - Krabbekløer Indsendt : |
|
|
Bring vandet i kog. Tilsæt krabbekløerne og bring atter vandet i kog. Lad det simre i 7 minutter. Tag krabbekløerne op og slå dem i stykker med en hammer eller lignende tungt instrument.
|
|
Opskriften er vist 87618 gange,
og udskrevet 928 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Karsten B - 2023-03-13 08:09:45 Hvorfor kan nogle krabbeklør fra samme kogning være vandede og stort set ikke indeholde noget kød? Hanne bøgild - 2022-09-05 09:49:50 Hvorfor er krabbekløerne vandede . Jeg har gjort som der står i opskriften. Men de smager fint men er ikke faste. Hvad sker der? Jens Johan - 2016-08-28 22:01:34 Brug en træ kødhammer og slå let,så revner de og er let at få kødet ud. Sidsel - 2014-08-13 09:06:00 I stedet for en hammer kan jeg anbefale at bruge bagsiden af en spiseske. En hammer giver alt for mange splinter. Med skeen bliver der blot revner i skallerne. Matilda - 2013-01-17 17:16:29 Fiskehandleren sagde at man skal komme lidt eddike i vandet for at undgå lugten Fra æ' Væjsterhav - 2012-09-06 16:18:42 Krabbeklør (1ste sortering), skal koges 15 min. fra det tidspunkt hvor vandet er i kog, og efterkøle i vandet i 5 min. Til en 12l gryde tilsættes 2,5 dl salt (kopfuld) - og IKKE andet. Det er den rigtige måde at gøre det på. BASTA! Så slipper kødet let kløerne og bliver ikke gummiagtigt, plus: den vidunderlige krabbe-smag ødelægges ikke af dild, anis eller andre "fremmedlegemer" :-) Serveres med ristet brød, citron og hjemmerørt mayonaise; hvis du ikke gider at lave den selv, så køb dén i POSER fra K-salat (fåes i Netto) + en god Alsace Riesling, Vouvrai eller måske Chablis? PS: for at undgå lugt i huset: Køb en gasflaske + et gasblus - og gør det så udenfor.. det gør vi herude - hvis vi da ikke har en gammel gruekedel i garagen! :-) Beregn ca. 1,5 kg hele kløer per person; hvilket svarer til 6-8 store kløer. Glem alt om forret/dessert; - med denne ret hygger man sig let i et par timer eller mere! PPS: frys aldrig ukogte kløer, gør det kun med kogte; det bliver de ikke ringere af. nis - 2012-06-13 20:16:25 hvorledes undgår man, at kogning af krabbeklør forpester hele huset? Jakobine - 2011-11-25 12:47:36 Der må ikke slåes med en hammer, skallerne kunses meget og går ind i krabbedet. Nej slå med bagsiden af en spiseske. Mads Shanti - 2008-11-20 19:43:28 Husk at skumme af under kogningen, dette giver en renere smagt og i sidste ende et bedre resultat, Venligs M. Shanti ( kok dfds ) Per Gundorph - 2008-06-03 16:11:36 For at pifte smagen kan følgende tilsættes: 4 dild skærme 1 dl god hvidvin 2 Stjerne anis eller Frisk fennikel skåret i stykker Anis kan også skiftes ud med hvidløgsgranulat 1 spsk. sammen med 1 spsk 4 peberblanding Velbekomme Benjamin - 2007-11-08 01:19:22 Kløerne skal kun bringes i kog, og så skal man slukke for alt. Det er også bedst hvis man tager dem op af gryden med det samme. Det har jeg selv prøvet mange gange, og krabbe smager bedst, hvis den ikke er kogt for meget. Så skal man også passe meget godt på, at der ikke er en sort ring rundt om kødet, fordi det er en eller anden gift, som giver alvorlig maveforgiftning. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne