Oksesatay med peanutdressing

Oksesatay med peanutdressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Satay:
35-40 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
1200 g.okseklump
1.5 dl.japansk sojasauce
1.5 spsk.frisk, fintrevet ingefær
 
 Dressing:
2.5 dl.Karolines Fromage Frais 0.3%
1 dl.finthakkede saltede peanuts
1 spsk.frisk, finthakket rød chilipeber
2.5 tsk.finthakket citrongræs
2 tsk.frisk, fintrevet ingefær
1.5 tsk.brun farin
0.75 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
2.5 dl.cremefraiche 18%
 
 Grønsager:
700 g.agurker
250 g.røde peberfrugter i strimler
200 g.små nye gulerødder, 10 stk.
1-2 spsk.olie til stegning
 
Opskrift:
Oksesatay:
Læg spyddene i koldt vand. Afpuds kødet for evt. hinder. Skær kødet i 1/2 cm skiver. Skær hver skive i 11/2 cm brede strimler - ca. 7 cm lange. Rør soja og ingefær sammen i en skål og vend kødet heri. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Fordel kødet på spyddene, 3-4 stykker kød pr. spyd. Steg spyddene ved kraftig varme i lidt olie i en pande/grillpande ca. 1 min. på hver side.

Peanutdressing:
Vend Fromage Frais sammen med peanuts, chilipeber, citrongræs, ingefær, farin og krydderier. Vend forsigtigt cremefraiche i, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Grønsager:
Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernerne. Skær agurkerne i lange tynde stave. Anret agurk, peberfrugt og gulerødder i glas og stil tildækket i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 11715 gange,
og udskrevet 166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu