Thailandsk okse-ragout med lime, chile og kokosmælk
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Oprindelsesland : Thailand Indsendt : Red : |
|
|
Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde strimler.
Hæld 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sæt dem over varmen. Når olien begynder at ryge, svitses kødstrimlerne et par minutter. kom tomaterne i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter. Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod i fine strimler. Vask limefrugterne omhyggeligt og riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af frugterne. pluk korianderbladene og skyl dem. Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg og chili et par minutter. Tilæt grøntsagerne og lad det svitse yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken i og lad det koge op. Tilsæt reven limeskal, limesaft og koriander. Jasminrisene koges som angivet på emballagen. Kom så kødet over i gryden til grøntsagerne, smag til med salt og server retten med risene til. |
|
Opskriften er vist 21516 gange,
og udskrevet 750 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (11 stemmer) |
|
Kommentarer 1620 - 2007-02-17 09:44:50 Alt for meget lime efter min smag så en anden gang vil jeg spare på det, ellers en rigtig god ret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne