Thailandsk okse-ragout med lime, chile og kokosmælk

Thailandsk okse-ragout med lime, chile og kokosmælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.okseklump
10 tomater
4 spsk.olie
 
20 g.frisk ingefær
6 fedhvidløg
1 frisk chili
0.5 porre
1 fennikel
1 grøn peberfrugt
1 gulerod
1 ds.kokosmælk 4 dl. (eller 125 g kokosmel kogt op i 3.5 vand, blendet og siet)
2 limefrugter
1 bdt.koriander (eller basilikum)
 
240 g.jasminris
 
Opskrift:
Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde strimler.

Hæld 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sæt dem over varmen. Når olien begynder at ryge, svitses kødstrimlerne et par minutter. kom tomaterne i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter.


Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod i fine strimler. Vask limefrugterne omhyggeligt og riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af frugterne. pluk korianderbladene og skyl dem.

Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg og chili et par minutter. Tilæt grøntsagerne og lad det svitse yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken i og lad det koge op. Tilsæt reven limeskal, limesaft og koriander.


Jasminrisene koges som angivet på emballagen.


Kom så kødet over i gryden til grøntsagerne, smag til med salt og server retten med risene til.





karakterer:
Opskriften er vist 21516 gange,
og udskrevet 750 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-17 09:44:50
Alt for meget lime efter min smag så en anden gang vil jeg spare på det, ellers en rigtig god ret.