Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter

Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter, billede 4 Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter, billede 1 Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter, billede 2 Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Okseklump
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

150 gram Bacon i tern
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
250 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
   
1 Laurbærblade
5 Enebær, hele
1 kvist Timian, frisk
1 kvist Rosmarin, frisk
  kaffefilter og bomuldssnor
   
5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
75 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
75 gram Oliven. grønne. uden sten. i saltlage
1 bundt Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Mos:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
Opskrift:
Varm ovnen op til 150 grader C. alm. ovn.

Skær selv kødet ud eller få slagteren til at skære kødet ud i 5x5x3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og brun dem i smør og olie i en gryde.

Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie, kasser fedtstoffet.

Pil skalotteløg, skær gulerødder og persillerødder i runde skiver på 1/2 cm tykkelse. Kom dem i et ildfast fad sammen med det brunede kød og bacon.

Kom krydderierne i et kaffefilter, luk det sammen med en bomuldssnor og tilsæt det sammen med rødvinen (til det næsten dækker indholdet i fadet).

Dæk fadet til med sølvpapir og sæt det i ovnen til kødet er mørt - spørg hos slagteren, hvor længe kødet skal have (ca. 1 1/2 -2 timer - ellers er kødet for godt eller for dyrt).

Tilsæt retten oliven og smag til med salt og peber

Drys med hakket persille lige inden servering.

MOS:
Start med kogning 1/2 time før kødretten er færdig.

Skræl og skær grøntsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grøntsagerne 25 minutter.

Hæld vandet fra

Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.

Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme.

Tips:

Man kan bruge de rodfrugter, man kan lide og i det forhold man kan lide, dog mindst 50% kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 97216 gange,
og udskrevet 2490 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18382 (4376 kcal)
KJ pr. Pers. 4595 (1094 kcal)
Vægt ialt 4253 gram
Vægt pr. Pers. 1063 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 432 KJ (102 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-15 19:00:14
Rettet smager ikke af særlig meget. Desværre

  -   2015-02-21 13:08:47
Lækker ret, super let at lave. Spar ikke på rødvinen den svinder en del i ovnen.

  -   2012-06-30 11:47:23
Med kartoffelmos OG pasta? En bombe af kulhydrater, da.

  -   2009-01-28 10:44:55
der skal både rød- og hvidvin i en rigtig daube,samt appelsin- og citronskal og så serveres den med polenta (kan jeg ikke lide) så kartoffelmos er OK

  -   2005-01-01 01:01:01
Virkelig lækker og let at serverer for mange mennesker.