Boef Daube i ovn med kartoffelmos med rodfrugter
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm ovnen op til 150 grader C. alm. ovn.
Skær selv kødet ud eller få slagteren til at skære kødet ud i 5x5x3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og brun dem i smør og olie i en gryde. Skær bacon i tern og steg dem i lidt olie, kasser fedtstoffet. Pil skalotteløg, skær gulerødder og persillerødder i runde skiver på 1/2 cm tykkelse. Kom dem i et ildfast fad sammen med det brunede kød og bacon. Kom krydderierne i et kaffefilter, luk det sammen med en bomuldssnor og tilsæt det sammen med rødvinen (til det næsten dækker indholdet i fadet). Dæk fadet til med sølvpapir og sæt det i ovnen til kødet er mørt - spørg hos slagteren, hvor længe kødet skal have (ca. 1 1/2 -2 timer - ellers er kødet for godt eller for dyrt). Tilsæt retten oliven og smag til med salt og peber Drys med hakket persille lige inden servering. MOS: Start med kogning 1/2 time før kødretten er færdig. Skræl og skær grøntsager og kartofler i grove stykke, pil hvidløgsfed og kom det hele i en gryde dækket med vand (tilsæt ikke salt) og kog grøntsagerne 25 minutter. Hæld vandet fra Tilsæt 1 tsk salt og lidt peber, 2 spsk smør og mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris. Tilsæt lidt mælk til mosen har den rette konsistens for mos og server hele retten med det samme. Tips: Man kan bruge de rodfrugter, man kan lide og i det forhold man kan lide, dog mindst 50% kartofler. |
|
Opskriften er vist 97503 gange,
og udskrevet 2500 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (17 stemmer) |
|
Kommentarer anders - 2015-03-15 19:00:14 Rettet smager ikke af særlig meget. Desværre Henrik Groot - 2015-02-21 13:08:47 Lækker ret, super let at lave. Spar ikke på rødvinen den svinder en del i ovnen. Arne Arnasson - 2012-06-30 11:47:23 Med kartoffelmos OG pasta? En bombe af kulhydrater, da. anonym - 2009-01-28 10:44:55 der skal både rød- og hvidvin i en rigtig daube,samt appelsin- og citronskal og så serveres den med polenta (kan jeg ikke lide) så kartoffelmos er OK anonym - 2005-01-01 01:01:01 Virkelig lækker og let at serverer for mange mennesker. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne