Kalveculotte med balsamiske grøntsager

Kalveculotte med balsamiske grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalveculotte med balsamiske grøntsager, billede 4 Kalveculotte med balsamiske grøntsager, billede 1 Kalveculotte med balsamiske grøntsager, billede 2 Kalveculotte med balsamiske grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.kalveculotte
 salt
 peber
 
 Sauce:
1 fedhvidløg
1 gulerod
1 løg
1 spsk.balsamicoeddike
1 dl.hvidvin
5 dl.kalvebouillon
1 duskpersille
1 spsk.Maizena majsstivelse
50 g.smør
 salt
 peber
 
125 g.skalotteløg
250 g.nye gulerødder med top
200 g.persillerødder
200 g.markchampignon
0.25 dl.olivenolie
0.25 dl.balsamicoeddike
0.5 tsk.salt
 Peber
0.5 dl.Salvie, frisk
 
Opskrift:
Kalveculotte:
Læg kalveculotten på en ovnrist over en bradepande, brun den ved 225 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter, krydr med salt og peber.


Sauce:
Rist hvidløg, gulerod i skiver og løg i en gryde, til det er brunt. Tilsæt balsamicoeddike samt hvidvin og kog ind til det halve. Kom kalvebouillon og persille ved, kog op og hæld det i bunden af bradepanden.

Steg culotten færdig ved 175 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter, lad den hvile 20 minutter. under folie.
< BR>
Si skyen, kog op og jævn evt. med lidt Maizena rørt ud i vand. Tag gryden af varmen og pisk smørret i. Smag til med salt og peber.

Balsamiske grøntsager:
Pil løgene, skræl gulerødder og halver på tværs. lad ca. 4 cm af toppen blive på. Skræl persillerødder og del dem i kvarte på langs. Rens champignonerne. Kom grøntsagerne i et smurt ovnfast fad, dryp med olivenolie samt balsamico eddike, krydr med salt, peber og salvie.

Steg grøntsagerne i ovnen i ca. 50 minutter ved 175 grader C alm. ovn.

Server kødet i tynde skiver sammen med grøntsager, sauce, Pomme Rösti eller bagte kartofler samt brød.

Tips:

Brug evt. et stegetermometer og tag stegen ud, når centrumtemperaturen er 60-65°C.

Udskæring:
Culotten skæres på tværs af kødtrådene fra den spidse ende. Halvvejs igennem drejes stegen og skæres modsat.





karakterer:
Opskriften er vist 100390 gange,
og udskrevet 4860 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-14 17:41:27
kan det være godt at tilføje rå rødbeder og så skader det ikke med lidt honning sammen med olien og eddiken

  -   2007-02-14 17:38:48
til balsamiske grøntsager