Sønderjydske stang, Sisses

Sønderjydske stang, Sisses, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hvedemel
200 g.smør
2 æg
3 spsk.sukker
50 g.gær
 
 Fyld:
50 g.revet marcipan
2 spsk.smør
1 æggehvide
 
 Pynt:
1 æggeblomme
 Perlesukker/Tesukker
 snittede mandler
 
Opskrift:
Mel og smør hakkes sammen, gæren smuldres i, sukker og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen æltes, deles og hvert stykke rulles ud til en aflang plade. På midten fordeles fyldet, der er rørt sammen af revet marcipan, smør og æggehvide. Dejens sider foldes op om fyldet, lukkes godt og lægges på en smurt bageplade. Stilles til hævning 10 minutter på et lunt eller 10 timer på et køligt sted. Pensles med æg, drysses med sukker og mandler. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Stangen kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 12967 gange,
og udskrevet 340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-29 19:54:19
For at gøre det lettere at samle dejen kan man bløde smøret lidt op i mirkoovnen. Man skal så bare huske at bruge ekstra meget mel til udrulningen eller sætte den i køleskab.

  -   2008-11-01 12:49:12
Kom altid 3 knuste makroner på hver stang, det gælder alle opskrifter på stænger også dem med remons.