Courgette/kartoffelgratin
Hovedingrediens : Grøntsager - Courgetter Indsendt : Red : |
|
|
Vask courgetterne, som helst skal være ret slanke til denne ret, og skær stilkene af.
Blanchér dem hele i 5 minutter i kogende vand tag dem op af vandet med en hulske og læg dem til afdrypning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
Blanchér nu kartoffelskiverne i 5 minutter i det samme letsaltede, kogende vand
Hæld dem op i en sigte til afdrypning og afsvaling
Blanchér sennepskornene 5 minutter i kogende vand Hak persille og salvieblade og bland med sennepskorn og blødt smør Skær skorpen af toastbrødet og skær skiverne i bittesmå terninger og mos dem med en gaffel ind i smør/krydderurteblandingen krydr med salt og peber Smør et ildfast fad med smør Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet Drys med salt og peber Hæld fløden over Skær courgetterne i skiver - tykkere end kartoffelskiverne - og læg dem ovenpå kartoflerne Kom krydderurteblandingen i en sprøjtepose med en stor tylle og sprøjt det i et pænt mønster over courgetterne Gratinen bages på mellemste rille i ca. 30 minutter ved 200 grader. Gratinen smager bedste varm og kan bruges enten som hovedret sammen med brød eller som tilbehør. |
|
Opskriften er vist 24822 gange,
og udskrevet 287 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne