Kold marineret oksecuvette anrettet på salatblade

Kold marineret oksecuvette anrettet på salatblade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.oksecuvette
4 spsk.soya
2 spsk.sukker
2 limefrugter (presses til saft)
2 chilipebre(f.eks. 1 rød og 1 grøn)cayennechili – (de er ikke så stærke)
5 forårsløg
2 fedhvidløg
1 bdt.koriander eller bredbladet persille
1 salathoved
500 g.godt hvedebrød
 
Opskrift:
Rids stegen i fedtet i den retning stegen skal skæres. Se hvilken retning kødtrådene går og rids på tværs. Sæt evt. en kødnål eller tandstikker i den ende af stegen, hvorfra der skal skæres.

Brun stegen på en varm pande i olie og smør – kasser fedtstoffet. Læg stegen i et ildfast fad, krydr med salt og peber. Tilsæt 1 dl vand. Sæt den i ovnen ved 150 C i ca. 1 time. Bruges stegetermometer, skal centrumstemperaturen være 60 C for rødt, 62 C for rosa og 68 C for svagt rosa. Lad stegen hvile i 20 min. utildækket – lad den køle af i køleskabet. Først når den er kold, skæres der skiver af den.

Marinaden laves ved at røre soya, sukker jog limesaft sammen i en rummelig skål. Flæk chiliene og fjern frøene. Snit chilikødet i tynde, fine strimler. Snit forårsløgene i tynde ringe. Bland det hele sammen i skålen med friskpresset hvidløg og korianderblade eller bredbladet persille. Hæld marinaden over skiverne af den stegte afkølede oksecuvette.

Lad kødskiverne marinere i 1 times tid. anret dem derpå på friske salatblade på et fad eller som portionsanretninger på tallerkener





karakterer:
Opskriften er vist 31275 gange,
og udskrevet 579 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-26 23:13:18
Nemt at lave og smager super godt