Porretærte med baconsalat

Porretærte med baconsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
180 g.mel
80 g.smør
0.5 tsk.salt
1 dl.koldt vand
 
 Fyld:
25 g.smør
300 g.grofthakkede porrer
2.5 dl.Mornaysauce
3 æg
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Baconsalat:
150 g.bacon i tynde skiver
300 g.hovedsalat revet i grove stykker
 
Opskrift:
Dej:
Bland mel, salt og persille i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Forbag bunden og lad den køle lidt af.

Fyld:
Smelt smørret i en pande på stort blus og ved kraftig varme, uden at det bruner. Svits porrerne i ca.3 min. Rør Mornaysauce og æg sammen og tilsæt muskatnød, salt, peber og de svitsede porrer. Fordel fyldet i den forbagte bund.

Baconsalat:
Læg baconskiverne i en lille bradepande (ca. 19 x 26 cm) og steg baconen sammen med tærten. Tag den gyldne og sprøde bacon ud efter ca. 25 min. og læg den på fedtsugende papir. Hak baconen groft. Anret de revne salatblade og bacon lagvis i en skål og server baconsalaten sammen med den lune porretærte.





karakterer:
Opskriften er vist 25420 gange,
og udskrevet 558 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-10 16:10:53
Pesillen i forklaringen under dejen, står ikke i opskriften?

  -   2008-09-30 16:07:12
hvor mange grader bager du den ved og hvor længe ?