Porretærte med torsk

Porretærte med torsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
125 g.hvedemel
40 g.smør
1 dl.kvark 5+
 
 Fyld:
200 g.torskefilet i tern
1 tsk.karry
4-5 porrer i skiver
20 g.soltørrede tomater i strimler
3 spsk.hakket persille, gerne bredbladet
2 æg
1 dl.letmælk
½ dl.kvark 5+
 
Opskrift:
Kør mel og smør til en grynet masse i en foodprocessor. Tilsæt kvark og kør 1 min. Rul den ud og beklæd en tærteform (24 cm). Sæt formen på køl ½ time. Forbag tærtebunden ved 175° i 20 min. Vend torskestykkerne i lidt salt og karry. Skyl evt. de soltørrede tomater for salt og kom dem i en sauterpande med porrer, persille og ½ dl vand. Kog vandet væk under låg og lad det køle lidt af. Pisk æg, mælk og kvark med lidt salt og peber og vend torskestykker og porrefyld i. Fordel fyldet i tærten og bag den ved 175° i 35 min., eller til æggemassen er stivnet, og tærten har taget lidt farve. Grønsager pr person: 115g





karakterer:
Opskriften er vist 14078 gange,
og udskrevet 532 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-17 13:52:49
Lækker porretærte med en fantastisk energifordeling. Til dem som undgår at lave opskriften fordi der er torsk i, så smager den slet ikke igennem af det - bl.a. p.g.a. karryen. Så en god måde at få fisk på, hvis man ikke ellers er den store fiskespiser.