Porretærte
Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet og dejen æltes sammen med salt og så meget koldt vand, at du får en fast dej. Lad dejen hvile køligt en times tid.
Tærtedejen rulles ud til ca. ½ centimeters tykkelse og lægges i den smurte tærteform 24 cm. i diameter. Den trykkes godt til, og den overskydende dej trykkes af mod formens kant. Dejen prikkes med en gaffel. Porrerne renses, skæres i skiver og kommes i en gryde med smeltet smør. De svitses ca. 5 minutter uden at brunes. Porrerne køles let af og fordeles på dejen. Æggene piskes sammen med salt, peber og reven muskatnød og den kogende mælk piskes heri. Blandingen hældes over porrerne. Bages ½ time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med salat, tomater og en dressing af syrnet fløde. |
|
Opskriften er vist 323231 gange,
og udskrevet 5541 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (154 stemmer) |
|
Kommentarer Anker Thybo - 2021-02-09 19:40:18 Super fin tærte Paul - 2020-02-07 00:48:01 Hvornår skal tærten ud af formen.Efter forbagnining eller først når den er færdigbagt.Jeg er helt ny i denne kunst men er vild med tærter. Susanne - 2019-10-18 13:41:10 Vi kom tomater i både og lidt skårne kyllingpølser i og så bør bunden forbages 5 - 10 min. Ellers rigtig god opskrift Susanne - 2019-10-18 13:38:47 Bunden bør forbages 5-10 min, Lis - 2018-10-01 15:35:00 Bruger en pakke af det billige skinke skåret i små firkanter og blander det i fyldet, det giver ekstra god smag. Mig - 2009-03-27 14:04:32 Den smager helt fint! :) måske lidt bacon i ville være lækkert!! anonym - 2008-04-29 15:01:38 super nem og rigtig god. Brugte kun 3/4 dl vand. Ændrede fyldte til 3 æg og 1 3/4 dl kogende mælk. Hældte tilgengæld ca. 100 g reven ost i. Maja J - 2007-11-25 17:53:41 God, jeg kom også spinat, små stykker pepperoni i. Det fik min søn til at spise den, og det er nu hans ynglings ret, selvom han ikke kan lide porre. Så mor her blev glad. Tigermouse - 2007-08-21 19:01:34 Rigtig god, men måske ville jeg bruge 3 æg og 2 dl mælk, da der var meget væde i tærten... Anika - 2005-01-01 01:01:01 Har lige lavet den, tilføjede lidt hakket spinat. Den smager rigtig godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne