Porretærte med hyttost
Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvedemel og salt blandes.
Smørret smuldres i melet og dejen samles med vand.
Dejen trykkes ud i en smurt tærteform ca. 27 cm. i diameter, og der stikkes med en gaffel i dejen.
Tærtebunden forbages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter.
Hvis du bruger butterdej, skal det ikke forbages. Følg i øvrigt anvisning på pakken. Porrerne renses og skæres i skiver. Løget pilles og skæres i tern. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtedej. Æggene piskes sammen med hytteost og krydderier. Æggemassen hældes over tærtefyldet, og der drysses med den revne ost. Tærten bages i ovn ved 180 grader C i ca. 40 minutter. Tips: Hvis man synes der mangler lidt kød i retten, kan man med fordel komme 100 gram bacon eller kogt skinke i tærten. Tærten serveres med en grøn salat. |
|
Opskriften er vist 290143 gange,
og udskrevet 6148 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (32 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-05-09 15:53:01 rigtigt god opskrift mums. brugt den meget tilsætter altid ca 100g skinke eller bacon da vi syntes den mangler kød ;-) Marie - 2011-04-13 12:50:17 Alle tiders opskrift, tak for den! :) God, nem og velsmagende. jeg synes ikke der var helt nok dej. Desuden kan man spare på kalorierne ved at tage 1/3 af fedtet fra, og erstatte det med et æg :) Knud - 2009-06-11 13:08:17 Det var ikke den bedste tærte jeg nogensinde havde smagt men den var ok. Inger - 2008-11-02 13:57:16 Kan man evt. nedfryse tærten, når den er helt færdiglavet? Mie - 2008-06-28 23:21:32 Porretærte med bacon og hytteost, er altså også bare rigtig godt. Heidi=) - 2008-06-19 09:53:39 Uhmm sikke en god tærte. Måtte dog lave lidt mere dejen, da min form er 26 cm. Brugt et æg mere og 50 gram hytteost. Tilsatte frisk hakket chili, men kan jo bruge hvad man har i køleskabet. Tak for en god opskrift=) linda - 2008-05-15 17:49:34 man kan bruge 2/3 hvedemel (eller endnu bedre sigtemel) og 1/3 grahamsmel, for at gøre det lidt sundere. Det er meget svært at skære ned på smørmængden, men du kan prøve dig frem med vand istedet. men man kan justere fyldets fedtindhold ved at bruge 2 æg, skummemælk maizena. Det er dog ikke nogen super smagsoplevelse. Hellere rigtig godt i små portioner end store kedelige. Men mht dejen er det lækkert med grahamsmel. bobby - 2007-10-22 18:16:31 har lavet en med porre og kastanie champignoner og en med broccoli og rød peber. begge fungerede super med dejen og æggefyldet. Nogen der ved hvordan man kan lave dejen lidt (meget) sundere? Fynboen - 2005-01-01 01:01:01 Prøv at riste nogle skinkestrimler og tilsæt. SUPER! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne