Porretærte med hyttost

Porretærte med hyttost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Porretærte med hyttost, billede 4 Porretærte med hyttost, billede 1 Porretærte med hyttost, billede 2 Porretærte med hyttost, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Fyld:
600 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Hytteost. 20+
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Merian, tørret
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Hvedemel og salt blandes. Smørret smuldres i melet og dejen samles med vand. Dejen trykkes ud i en smurt tærteform ca. 27 cm. i diameter, og der stikkes med en gaffel i dejen. Tærtebunden forbages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter.

Hvis du bruger butterdej, skal det ikke forbages. Følg i øvrigt anvisning på pakken.

Porrerne renses og skæres i skiver. Løget pilles og skæres i tern. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtedej.

Æggene piskes sammen med hytteost og krydderier. Æggemassen hældes over tærtefyldet, og der drysses med den revne ost.

Tærten bages i ovn ved 180 grader C i ca. 40 minutter.

Tips:

Hvis man synes der mangler lidt kød i retten, kan man med fordel komme 100 gram bacon eller kogt skinke i tærten. Tærten serveres med en grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 287778 gange,
og udskrevet 6047 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10797 (2570 kcal)
KJ pr. Pers. 2699 (642 kcal)
Vægt ialt 1647 gram
Vægt pr. Pers. 411 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 655 KJ (156 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-09 15:53:01
rigtigt god opskrift mums. brugt den meget tilsætter altid ca 100g skinke eller bacon da vi syntes den mangler kød ;-)

  -   2011-04-13 12:50:17
Alle tiders opskrift, tak for den! :) God, nem og velsmagende. jeg synes ikke der var helt nok dej. Desuden kan man spare på kalorierne ved at tage 1/3 af fedtet fra, og erstatte det med et æg :)

  -   2009-06-11 13:08:17
Det var ikke den bedste tærte jeg nogensinde havde smagt men den var ok.

  -   2008-11-02 13:57:16
Kan man evt. nedfryse tærten, når den er helt færdiglavet?

  -   2008-06-28 23:21:32
Porretærte med bacon og hytteost, er altså også bare rigtig godt.

  -   2008-06-19 09:53:39
Uhmm sikke en god tærte. Måtte dog lave lidt mere dejen, da min form er 26 cm. Brugt et æg mere og 50 gram hytteost. Tilsatte frisk hakket chili, men kan jo bruge hvad man har i køleskabet. Tak for en god opskrift=)

  -   2008-05-15 17:49:34
man kan bruge 2/3 hvedemel (eller endnu bedre sigtemel) og 1/3 grahamsmel, for at gøre det lidt sundere. Det er meget svært at skære ned på smørmængden, men du kan prøve dig frem med vand istedet. men man kan justere fyldets fedtindhold ved at bruge 2 æg, skummemælk maizena. Det er dog ikke nogen super smagsoplevelse. Hellere rigtig godt i små portioner end store kedelige. Men mht dejen er det lækkert med grahamsmel.

  -   2007-10-22 18:16:31
har lavet en med porre og kastanie champignoner og en med broccoli og rød peber. begge fungerede super med dejen og æggefyldet. Nogen der ved hvordan man kan lave dejen lidt (meget) sundere?

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at riste nogle skinkestrimler og tilsæt. SUPER!