Spinattærte med mandler og fetaost

Spinattærte med mandler og fetaost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.Nutana hel spinat (frossen)
1 spsk.olie
100 g.Nutana porrer i skiver (frosne)
125 g.fetaost, smuldret
90 g.cheddarost, revet
5 æg, let sammenpiskede
16 arkfilodej
0.33 dl.olivenolie
1 æg, til pensling
100 g.mandler, hakkede
1 spsk.sesamfrø
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 200°C. Smør en bradepande med olie. Porrerne ristes let på en pande sammen med mandlerne, kommes i en røreskål og blandes med spinat, ost, æg. Smages til med salt og peber. Røres grundigt igennem, osten skal være jævnt fordelt. 1 ark filodej placeres i bunden af bradepanden så kanterne hænger udover. Der laves yderligere 7 lag, hvor der pensles med olie imellem hvert lag. De resterende dejark dækkes med et fugtigt klæde, så de ikke tørre ind. Kom spinatfyldet ud over filodejen, og bøj kanterne ind mod midten. De sidste 8 ark dej pensles med olie, og lægges oven på fyldet. De skal lukkes godt ned langs siderne af bradepanden. Toppen pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages i ovnen 35-40 min ved 220°C og serveres straks.





karakterer:
Opskriften er vist 20480 gange,
og udskrevet 485 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-18 17:02:40
Tærten er god, jeg brugte bare en købe dej:_) Og puttede lidt bacon er hytteost i, og så lidt grønsager. og den fik vi sammen med noget laks og så noget salat:b Så jeg havde en meget stolt mor thi hi:P