Græsk spinattærte

Græsk spinattærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk spinattærte, billede 4 Græsk spinattærte, billede 1 Græsk spinattærte, billede 2 Græsk spinattærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 pk.filodejplader
 
600 g.hakket spinat
150 g.revet emmentaler
175 g.porrer eller forårsløg
1 æg
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
Porrerne svitses kort, spinaten tilsættes så den kan tø, hvis den er frossen. Hvis den er frisk skal den nærmest kun vendes i.

Dejpladerne lægges i springform eller tærteform og pensles med æg imellem lagene for at ”lime” dem sammen.

Osten blandes i de svitsede grøntsager og 1 æg tilsættes. Blandingen fordeles i formen og tærten dækkes af de sidste dejplader, så den bliver helt lukket.

Tærten bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn til den er gylden.

Tips:

Det kan anbefales at spise denne ret på "græsk", hvilket vil sige at servere en masse retter samtidig (tzatziki, lammekoteletter, salat, farserede tomater og peberfrugt, bagt feta mm.), og nærmest spise det som en del af en buffet.





karakterer:
Opskriften er vist 69168 gange,
og udskrevet 1274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu