Spinattærte

Spinattærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Grøntsager - Spinat

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Spinattærte, billede 4 Spinattærte, billede 1 Spinattærte, billede 2 Spinattærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtebund:
110 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

110 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
15 gram Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Helbladet spinat, frost
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Æggemasse:
1.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Revet, mozzarellaost 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Bland hvedemel, grahamsmel og salt. Tilsæt olien og saml dejen med så meget vand, at den føles lind. Rul herefter dejen ud, så den passer i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Prik dejen med en gaffel, og forbag den ved 175 grader C alm. ovn i 10-15 minutter.

Fyld:
Kog løg og spinat under låg til al væsken er fordampet. Smag til med krydderier og fordel spinatfyldet på den forbagte tærtebund.

Æggemasse:
Pisk mælk og æg sammen og hæld det over spinatfyldet Drys eventuelt med et par skefulde mager reven ost 10%.

Tærten bages ved 175 grader C alm. ovn i 25-30 minutter (indtil æggemassen er stivnet).

Tips:

Fyldet kan varieres efter lyst. Der kan anvendes andre grøntsager som f.eks. broccoli eller, der kan anvendes lidt kød f.eks. skinke eller røget kalkun (husk at fjerne fedtkanterne).





karakterer:
Opskriften er vist 354633 gange,
og udskrevet 8073 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (77 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5892 (1402 kcal)
KJ pr. Pers. 1473 (350 kcal)
Vægt ialt 1277 gram
Vægt pr. Pers. 319 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 461 KJ (109 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 15.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-05-06 08:17:27
Det er måske nok en sund tærtebund. Men den er i stadiet før beton!

  -   2015-01-31 16:10:24
Det er rigtig lækkert at pynte spinattærten med skiveskåret laks 😉👍

  -   2012-10-28 17:01:38
Håber at den er god:-O

  -   2011-08-07 17:42:10
Prøv også med bacon og gedeost...! MUMS.

  -   2011-08-07 17:40:49
...og med lidt bacon og gedeost i...! Mums.

  -   2011-07-17 13:07:14
Kan man bruge frisk spinat i stedet for dybfrost?

  -   2011-05-23 18:17:38
Pia - man kan godt spise tærten kold eller genopvarme. Derudover er det med ikke at måtte varme spinat op igen, vidst noget der høre fortiden til. Hvis det er blevet varmet ordentligt igennem, og kølet hurtigt ned igen sker der ikke noget ved at spise det dagen efter. Eneste er at man ikke skal give det til børn under 1 år.

  -   2011-04-04 16:51:08
Må man spørger hvad man skal gøre med løgene? Skal de skæres ud?

  -   2011-04-04 16:45:07
Jeg har lavet mange spinat tærter i mit liv efterhånden. Da det også er godt at tage med i madpakken. Når man skal koge spinatten og løg, hvor meget vand skal det koges med? XD

  -   2011-04-04 16:40:19
Hvorfor skal der løg i ?

  -   2011-03-13 21:41:45
Rigtig god! Udover spinat kom jeg feta i, hvilket gav en god smag. HUSK at man ikke må varme spinat op igen :-( Derfor måtte jeg desværre smide resterne ud - øv!

  -   2010-09-28 21:31:25
Super lækker jeg spurgte mine gæster hvad de syntes men det er jo lidt svært at snakke med mad i munden HAHAXD

  -   2010-06-09 19:40:52
Jeg tilføjede svampe, feta, tomatskiver og laks... MUMS!

  -   2009-11-11 18:43:37
Synes ikke den smagte særlig godt, kunne ikke spise det. Så var nød til at lave mig noget andet til aftensmad og smide resten ud.

  -   2009-08-06 12:09:11
Hvorfor dog koge under låg, når man skal koge til væsken er fordampet? Det vist en fejl

  -   2009-03-26 18:18:15
den er super nem at lave og smager helt vildt godt. Jeg tilføjer champignons hvilket gør den endnu mere delikat :)

  -   2008-03-05 17:55:35
Den er helt perfekt! Det er lige hvad jeg havde i mine gemmer! Perfekt perfekt perfekt!

  -   2007-09-30 14:32:56
hm glæder mig til på tirsdag for der skal jeg lave denne dejlige spinat tærte har aldrig smagt spinattærte før så håber den er et godt forbillede...

  -   2007-03-13 17:30:30
Perfekt som tilbehør til Gordon Bleu

  -   2005-01-01 01:01:01
den er nem og lave, pluds smager den dejligt