Dolma - fyldte vinblade
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Da vinbladene er ret salte bør de udblødes i koldt vand i et par timer.
Fyld: løg og hvidløg hakkes og røres med ris, fårefars, æg, persille, salt og krydderier. Vinbladene lægges med den blanke side nedad. 1 spsk. fyld kommes på hvert blad og de rulles sammen til små pakker. Et lag vinblade lægges i bunden af en dyb pande eller gryde. De fyldte vinblade lægges tæt ved siden af hinanden med åbningen nedad, så de ikke åbner sig. En tallerken lægges over rullerne som pres og 1 dl. vand hældes ved. Rullerne småkoger under låg ca. 20 min., til de føles faste. Væden hældes fra og de serveres varme. Serveres med yoghurt smagt til med hvidløg og et groft brød. Tips: Yoghurten kan hældes i et kaffefilter og drænes for vand i et par timer, inden den tilsættes presset hvidløg, salt, peber og lidt hakket persille. |
|
Opskriften er vist 26645 gange,
og udskrevet 424 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-10-28 16:23:20 Bryder man sig ikke om lam, kan der i stedet bruges okse |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne