Dolma - fyldte vinblade

Dolma - fyldte vinblade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dolma - fyldte vinblade, billede 4 Dolma - fyldte vinblade, billede 1 Dolma - fyldte vinblade, billede 2 Dolma - fyldte vinblade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.vakuumpakkede vinblade
 
 Fyld:
2 løg
2 fedhvidløg
4 dl.kogte løse ris (ca. 2 dl. rå ris)
600 g.fårefars
2 æg
4 spsk.hakket persille
2 tsk.salt
1 tsk.rosmarin
1 tsk.paprika
 groftkværnet peber
 
Opskrift:
Da vinbladene er ret salte bør de udblødes i koldt vand i et par timer.

Fyld:
løg og hvidløg hakkes og røres med ris, fårefars, æg, persille, salt og krydderier.

Vinbladene lægges med den blanke side nedad. 1 spsk. fyld kommes på hvert blad og de rulles sammen til små pakker.

Et lag vinblade lægges i bunden af en dyb pande eller gryde. De fyldte vinblade lægges tæt ved siden af hinanden med åbningen nedad, så de ikke åbner sig.

En tallerken lægges over rullerne som pres og 1 dl. vand hældes ved.

Rullerne småkoger under låg ca. 20 min., til de føles faste. Væden hældes fra og de serveres varme.

Serveres med yoghurt smagt til med hvidløg og et groft brød.

Tips:

Yoghurten kan hældes i et kaffefilter og drænes for vand i et par timer, inden den tilsættes presset hvidløg, salt, peber og lidt hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 26645 gange,
og udskrevet 424 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-28 16:23:20
Bryder man sig ikke om lam, kan der i stedet bruges okse