Reistaffel

Reistaffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel - rice table

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Asien

AsienIndsendt :      Red :
Reistaffel, billede 4 Reistaffel, billede 1 Reistaffel, billede 2 Reistaffel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Nakkefilet. helt afpudset
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Karry, mild
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
0.25 tsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Gurkemeje, stødt
0.5 tsk. Koriander, stødt
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
200 gram Bønnespirer
   
  Gule ris:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Gurkemeje, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegte bananer:
4 stk. Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Seroendeng:
75 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
25 gram Peanuts. (jordnød. ristet og saltet)
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Løgpulver
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Skær kødet i strimler. Pil løg og hvidløg og hak dem.

Varm olien i en tykbundet gryde og svits karryen heri. Tilsæt halvdelen af kødet og brun det ved stærk varme. Tag kødet op og brun resten af kødet. Kom løgene i gryden og lad dem svitse med. Kom nu den første portion kød i gryden.

Skær peberfrugterne i strimler og tilsæt dem sammen med alle krydderierne, bouillon og salt. Kog retten i ca. 45 minutter under låg ved jævn varme, til kødet er mørt. Vend bønnespirerne i, lige inden retten skal serveres.

Gule ris:
Kog risene efter brugsanvisningen og kom gurkemeje i kogevandet.

Stegte bananer:
Skræl bananerne og del dem på tværs. Skær bananerne igennem på langs og rist dem på en pande i smørret.

Seroendeng:
Bland kokos, jordnødder og krydderier og rist det på en pande i olien. Kom det i en skål og bland det straks med sukkeret.





karakterer:
Opskriften er vist 88243 gange,
og udskrevet 2122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18951 (4512 kcal)
KJ pr. Pers. 4737 (1128 kcal)
Vægt ialt 3196 gram
Vægt pr. Pers. 799 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 592 KJ (141 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 12.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
nem at tilberede og superlækker smag, er velegnet til hele familien da tilbehøret jo kan varieres efter smag

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god