Ristaffel
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres terninger og brunes i margarinen i en stor gryde eller en sautepande (bruges evt. at to omgange, hvis der ikke er plads).
Løgene skæres i tern og tilsættes sammen med karry og svitses med.
Salt, peber, paprika, rosiner, vand og fløde tilsættes.
Retten småkoger ca. 1 time til kødet er mørt. Æbler i tern koger med de sidste 10 min. Retten serveres rygende varm med tilbehør efter eget valg i små skåle. Obs: Ved brug af tyndere fløde end piskefløde skiller retten. Det smager dog stadig rigtig godt, og man kan evt. vente med at tilsætte fløden til allersidst hvorefter retten ikke må koge. Tips: Tilbehør: Løse ris til 6 pers. Forslag til andet tilbehør: Peanuts eller ristede mandler Bananer i skiver Rød/gul/grøn peber i tern Kokosmel Bambusskud Palmemarv Syltede ingefær Rå champignonskiver Mangochutney Sød chilisauce |
|
Opskriften er vist 333370 gange,
og udskrevet 16415 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (115 stemmer) |
|
Kommentarer Ann - 2017-11-29 10:28:36 Fin ret, også til børn. Hurra for hjemmehjælperen der lavede " ønskemenue"- små sko at gå i hvis ikke man kan " unde" at hun tager lidt tid ud af et iøvrigt presset skema. Måske sprang hun gulvvasken over den dag. Christian - 2016-11-13 14:11:52 Kokosmælk - Puppadom anonym - 2015-02-20 09:57:13 god og hyggelig ret. kommentaren om hjemmehjælperen synes jeg dog ikke hører til her på siden. måske manden har en privat hjemmehjælper eller en aftale udenfor arbejdstiden tæl til ti inden der kommenteres. Kirsten - 2014-08-08 14:20:52 Brugte opskriften sidste år til et spejderarrangement - og blev meget glad, da jeg oplevede, at opskriftens opgangede mængde passede til arrangementet, hvor vi var 70 personer Gnaskekongen - 2014-01-11 16:25:33 Karry skal først i, så den bliver "brændt" af og duft/smag kommer ud i retten. Krydr også med kanel og stødte nelliker, der giver uovertruffen duft og smag. Brug evt. Kokosmælk i stedet for mælk. Tilsæt evt julehvidtøl eller mørk sirup, der giver en fyldigere smag. Tilsæt skiver af ingefær (med tandstik, så de kan tages op lige inden servering), hvis du vil have retten lidt mere spids. anonym - 2011-01-15 16:28:08 mums det smager rigtig. Godt anonym - 2011-01-13 12:19:56 Lavede hjemmehjælperen det?!? Så kan jeg da godt forstå det hyleri over manglende tid hos brugerne..... Men super ret. Smager jo godt (det er man jo heldigvis selv herre over i den her ret) Erik Bjørn - 2010-07-16 15:13:46 Ristaffel eller Rijstafel stammer altså fra Indonesien, ikke Indien. Det er en ret, De hollandske koloniherrer konstruerede på baggrund af forskellige lokale specialiteter, tilsammen skulle det udgøre en "nationalret" for hele indonesien, der som bekendt består af en lang række øer og forskellige folkeslag. egner - 2009-09-12 14:27:50 lækker mad er 72 år gammel men fik min hjemmehjælper til at lave det det smagte skønt det bedste jeg nok har smagt indtil da mums.... spiste det med familien smager skønt i skulle prøve. ??? - 2009-04-13 12:35:18 det smager også godt med ferskner... Annette - 2007-10-21 22:03:00 Lækker, hyggelig og flot gæsteret. Lisser - 2007-01-26 16:19:06 Super lækker ,og noget man hygger sig over Mia - 2005-01-01 01:01:01 man kan osse bare jævne saucen med maizena til sidst i stedet for fløde. Sune! - 2005-01-01 01:01:01 Fnt mad og meget godt! Pia & Martin - 2005-01-01 01:01:01 Drønlækkert christianhjorgensen - 2005-01-01 01:01:01 Prøv med kalkun i stedet for gris. Det er mums erik - 2005-01-01 01:01:01 kan den fryses madmor - 2005-01-01 01:01:01 mel og mælk så ahr vil også tænkt på fedt% i disse slanke tider madmor - 2005-01-01 01:01:01 problemet med at fløden skiller!! kom lidt mel i fløden så sker det ikke. Super ret og er "hyggelig" at spise jessica - 2005-01-01 01:01:01 det er guf for alle .. five.sget2net - 2005-01-01 01:01:01 virkeligt lækkert,selv for de kræsne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne