Vegetarisk rijstaffel
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Oprindelsesland : Asien Indsendt : Red : |
|
|
Skyl risene og kog dem i 40 minutter i letsaltet vand. Lad dem trække under låg i mindst 10 minutter.
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker, smut og hak mandlerne, rens champignonerne og skær dem i skiver, hak løget. Svits karry i smørret, tilsæt champignon og løg, sautér dem til løgene er klare. Tilsæt æbler og mandler. Lad retten snurre et par minutter. Jævn med fløde og smag til med urtesalt og cayennepeber. Server retten med løse ris, rosiner, kokosmel (evt. ristet på tør pande), bananer og ananas i stykker. |
|
Opskriften er vist 30925 gange,
og udskrevet 1048 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Helene - 2011-11-13 16:46:52 Der mangler nogler proteiner evt i form af ; kogte kikærter, kogte butterbeans, blackeyed beans, hvide bønner eller at tilsætte retten røde eller gule linser ;) Marianne - 2011-07-15 18:31:32 Har lavet denne opskrift nu mindst 50 gange og den er stadig god. Vi sparer dog lidt på cayennepeberen. Bibelot - 2007-09-03 00:52:56 Den skal have mindst 9-10 i karakter. Tilsæt honning så er 10-tallet hjemme. Nynne - 2005-01-01 01:01:01 ups Frede Damgaard Nynne - 2005-01-01 01:01:01 Er denden opskrift ikke fra et tyndt hæfte af Frede Daqmgaard - der vist nok hedder - " vegetarmad til hverdag og fest " ? Hæftet er fra slut 80'erne. Hvis det er den, så er den elsket og savnet af mig , må lave den *s* Bibelot - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk opskrift, også som udgangspunkt til kødretter. Brug ingredienser, sauce og tilbehør og tilføj kød efter eget ønske f.eks som anført i opskriften Indonesisk ristaffel. Som udgangspunkt for sovs kan bruges 1 dåse hakkede tomater, spar lidt på fløde og smør, tilsæt evt. lidt jordbærmarmelade for at neutralisere det syrlige fra tomaterne. Nønne Lønne - 2005-01-01 01:01:01 Yderligere kommentar fra mig: brug gerne lidt chili hvis det er voksne ganer der skal serveres for. Til en ristaffel er det fint at spise med pinde - det gør det lidt morsomt. Øl er godt til denne type mad. En linseret som fx. dhal er fin til det her om end ristaffel oprindeligt er indonesisk (mere eler mindre) - det var vist hollænderne der beherskede landet og på sin vis satte præg på madlavningen. Alle friske frugter passer til denne ret. Tilsæt gerne lidt rigeligt med vædkse som fx. grøntsagsbouillon og kokosmælk og jævn til slut. Andre typer ris end brune ris kan naturligvis benyttes. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hvidløg er også godt. Hel vegansk bliver retten med Nutana margarine eller olie i stedet for smør. Retten kan jævnes med majsmel eller meljævning. Et strejf sukker er godt i saucen for at runde smagen af. Som tilbehør er små tern af frisk tomat også dejligt. anonym - 2005-01-01 01:01:01 En vegansk sauce fås ved brug af kokosmælk. Tips: smag til med frisk ingefær. Der kan fint tilsættes tern af gulerod. Server med tern af stegt tofu (gernet marineret i tofu). Tilbehøret kan også omfatte følgende: bønnespirer, små grønne ærter, peanuts, chutney m.m. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne