Syltede rødbeder 03
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 min.
Hæld vandet fra og chok rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod i skiver og hvidløg. Kog eddike, sukker og krydderier til en lage, smag til med salt. Lad lagen køle et øjeblik, før den hældes over rødbederne. Tips: De fleste rødbedeopskrifter opererer ikke med andet salt end den smule, der trænger ind i rødbederne under kogningen. Salt i lagen giver de syltede rødbeder en bedre smag, rent bortset fra at saltet, tillige med peberroden er med til at konservere. Rødbedelagen kan genanvendes til en ny portion kogte rødbeder, hvis den får et opkog, krydderier, peberrod og hvidløg skal *ikke* koges med. Eventuelt tilsættes mere sukker, salt eller eddike, hvis lagen skønnes for mild. |
|
Opskriften er vist 399156 gange,
og udskrevet 13013 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (146 stemmer) |
|
Kommentarer modersvilje - 2019-02-28 12:54:10 Skal rødbederne være varme når de skæres i skiver? per b. - 2017-01-10 15:05:17 gode rødbeder. brugte et glas lyng honning som erstatning for samme mængde sukker. Rigtig god smag. :) Susanne - 2016-10-23 15:33:49 Nem opskrift at gå efter. Allertiders kogebog opskrifter er gode. Har brugt dem rigtig meget👍 frank - 2016-07-10 09:46:17 der skal sku ikke hvidløg i Jens - 2016-03-20 09:45:01 SUPER nem og god :) Janus - 2015-10-20 19:34:17 Hvor længe skal de stå før man må kaste sig over dem?? 😋 kurt konstmann - 2015-04-17 20:18:33 Hvad er skiver af peberod I skiver? anton smith - 2014-12-13 14:22:07 rigtig, rigtig god og nem at arbejde med TAK anonym - 2014-12-07 20:06:40 Vi elsker den opskrift her i familien... Og en fantastisk værtindegave Henning - 2014-11-17 12:47:40 super opskrift, jeg udelader dog nellikker, og havde ikke dildskærme , så brugte tørret dild smager udemærket Charlotte jensen - 2014-10-28 15:02:58 Smager dejligt, prøv at bruge æggedeleren til at skiveskære rødbederne - det er super hurtigt, hvis man har de små runde rødbeder! LS - 2013-09-14 12:38:28 En sikker favorit her i huset, masser af spændende smag. anonym - 2013-09-09 14:36:32 Bruger nu mini egen opskrift men har da lyst at prøve noget nyt ved næste syltning Tummelumsen - 2013-07-26 09:53:12 Vores står i køkkenskabet 3-4 uger og "trækker". Denne opskrift er tip-top nem, og rødbederne smager lææækkert-lækkert-lækkert....... Mig - 2013-03-16 11:48:08 Helt igennem en lækker opskrift - lavede den helt uden nogen form for ændringer i opskriften og rødbederne blev så lækre. Kniven du bruger, hvor er den fra ? Jeg ville ønske at jeg også kunne få riller i mine rødbeder :-) Michael - 2013-02-24 01:03:33 Hvor længe anbefaler folk, at de står i lagen, før man bruger af dem? :-) Svitlana - 2012-11-30 11:24:25 Den opskrift er bare så nem og god! Vi elsker den! Benny Hansen - 2012-09-22 10:41:17 Det er bare den bedste opskrift jeg nogen sinde har prøvet. Anja - 2012-09-11 10:23:14 Det er bare super nemt godt og så smager de mega godt ;)og det beste af det hele så kan man sige til sin gæster så er der hjemme syltet rødbeder til den danske hakke dreng med nye kartofler blødeløg og en rigtig god fed brun sovs så får man det ikke bedere anonym - 2012-07-12 21:47:54 Har lige lavet dem. Glæder mig til at smage dem. Det var super nemt. Det er første gang jeg sylter noget :) Tanja - 2012-04-14 13:44:47 Bliver peberrods smagen gennemtrængende? Jeg er nemlig ikke så glad for peberrod:) Peter - 2010-12-23 15:13:38 Fyld bare flere hvidløg i, de bliver næsten bedre end rødbederne!! larsimerco - 2010-09-10 22:48:38 prøv at tilføje 2-3 stjerneanis. anonym - 2010-02-16 08:53:59 Brugte frisk rosemarin og hvidløg, smager virkelig lækkert C - 2010-01-10 22:06:58 Hvor længe skal de stå i lage førend de kan spises? Århus - 2008-12-04 20:49:36 Der er for meget eddike i den - lidt mindre gør underværker Ann - 2008-09-29 13:02:40 Rigtig god opskrift. Har selv tilføjet persille til opskriften, og udeladet nellikker. Tisset bliver altså rødt af at spise mange rødbeder. Back - 2008-09-27 15:51:47 Glimrende opskrift, dog må jeg sige at jeg personligt foretrækker rødbeder UDEN riller ;) AL - 2008-09-02 14:31:47 Ca. 1 spsk. salt pr. liter vand ! Jyden - 2007-09-24 08:19:21 smag og udseende går op i en højere enhed Hanne - 2007-09-10 01:35:45 det er ikke en "billedopskrift" efter min mening, da den ikke er detaljeret nok til f.eks. børn og personer med autismne - har ikke "smagt den endnu men glæder mig. Lisbeth - 2005-01-01 01:01:01 Når man har spist en del af rødbederne i glasset, kan man hælde lidt af rødbedelagen i når man koger rødkål.. pynter og smager godt.. Per - 2005-01-01 01:01:01 Fylder lige knapt 2 litter. Lissi Green - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift er til UG Tina - 2005-01-01 01:01:01 Har KUN været populær her i huset... ekstaordinær og forfinet smag. Mumf Carsten - 2005-01-01 01:01:01 mange tak for hjælpen - jeg elsker opskriften misse & mor - 2005-01-01 01:01:01 har ingen komentar den er bare alle tiders Trine Boe Pedersen - 2005-01-01 01:01:01 Frisk timian istedet for dild er også rigtig godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne