Hjemelavet falaffel
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udblød kikærterne i rigelig vand 8 timer eller natten over.
Varm olien op for jævn varme fx i en stor stegegryde. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en foodprocessor med løg, bladselleri, hvidløg, krydderier, salt og mel og hak det hele til en fin fars. Når olien er varm (prøv ved at komme en smule af kikærtefarsen i olien. Den skal blive gylden på ca. 20 sek.) Formes kikærtefarsen til kugler på størrelse med en valnød ved hjælp af en lille ske og kommes i den varme olie. Tag falafelkuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad. Tips: Når man varmer en stor mængde olie til at stege falafel i, bliver stegetiden kort og falafelkuglerne suger ikke så meget olie. Man kan også forme farsen til frikadeller og stege dem i en smule olie på en teflonpande. |
|
Opskriften er vist 165336 gange,
og udskrevet 3315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Britt - 2018-02-28 11:57:23 Kikærter skal efter udblødning i mindst 10 timer ALTID koget i 45 - 60 minutter. det er for at få Lektin ud af dem. Lektin kan give diarré, voldsomt ondt i maven og voldsomme opkastninger i op mod fire timer. I de fleste tilfælde går det over af sig selv i løbet af en dag, men i enkelte tilfælde bliver folk så afkræftede, at de skal i behandling. anonym - 2015-09-13 19:44:38 Er der nogen der har prøvet at bage dem i ovnen istedet for friturestegning? Camilla - 2015-09-05 19:59:16 Super gode med lidt ekstra spidskommen samt 1/2 tsk koriander og 1 spsk tahin også. Puttede ikke æg eller kogt kartoffel i eller rullede dem i mel og rasp og de smuldrede ikke, da min olie har været varm nok når de kommes i 4-5 stk ad gangen. Marie - 2015-06-30 13:14:20 Meget velsmagende falafeler. Desværre smuldre mine også og falder fra hinanden. jeg kom et æg i anonym - 2013-05-01 18:30:59 Hold kæft en lorteopskrift! "Dejen" gik FULDSTÆNDIG fra hinanden, da den havde været i gryden et par minutter... Laila 16.02.2013 - 2013-02-16 15:32:22 Lavede dem i aftes. De smager rigtig gode. Lidt koriander i massen, vil give en mere smagfuld og realistisk oplevelse. Mine kunne sagtens hænge sammen, også uden æg. Jeg stegte dem på panden, hvilket tog lidt lang tid. Man skal være forsigtig, når man vender dem. Næste gang vil jeg stege dem i olie i en gryde. Laila - 2013-02-16 14:42:18 Lavede dem i aftes. De smagte fantastiske. Lidt mere smag måske i form af koriander ville gøre indtryk. Mine kunne fint hænge sammen, også uden æg. Men de skal vendes forsigtigt på panden. Jeg brugte lang tid på at stege dem, så næste gang vil jeg stege dem i olie i en gryde. Men jeg havde desværre ikke så meget olie. Ditte-Marie - 2011-07-12 19:39:50 De smagte rigtig godt. Brugte godt nok kikærter på dåse, men de blev da fine. Næste gang vil jeg købe rigtige kikærter og lave det helt fra bunden. Det havde jeg bare ikke tid til. Jeg vil også mene, at tahin og bredbladet persille passer sig rigtig godt til og noget mere salt end anbefalet, men det er nok bare mig der er en saltgris :) Vi serverede dem med oksekød rørt med salt, bredbladet persille og knust hvidløg. Det smager rigtig godt og så rørt græsk yoghurt/skyr med lidt salt og sukker i. anonym - 2011-02-21 11:12:28 Super opskrift! Tilføjede lidt ekstra spidskommen, 1 æg og 1 spsk. Tahin. mini mee - 2011-02-19 11:39:32 de smager herre godt !!!!! foa - 2011-01-31 15:36:37 er 15 nok til tre personer? Og hvor store er de hvis man laver 15 ud fra opskriften? ben arab - 2010-08-17 14:15:34 Husk der er ALTID tahin i rigtige falafel... anonym - 2010-01-04 15:12:09 Skal kikærterne koges? Normalt skal de jo det, men behøver de, når man steger dem? iben - 2009-10-14 22:14:40 grunden til at de ikke binder er fordi at man ikke har rørt den lang tid nok. hvis man koger dem opløses de i olien. (kikærter på glas er kogte så undgå at bruge den da i sikkert ikke når så langt.) anonym - 2009-10-14 22:10:15 man kan godt bruge lidt mere krydderrig, da der ikke er så meget smag i. måske også perside istødet for bladselleri. Per - 2009-06-25 20:08:28 På billedet har vi serveret falaflerne i et pitabrød med icebergsalat og en dressing af creme fraiche og sambal orlec Per - 2009-06-25 20:07:32 Nok de bedste falafler vi har prøvet, de smager også ok som kolde. Vi syntes det er nemmest at bruge kødhakkeren og køre det 2 gange igennem og så røre med krydderier og mel. Jannie - 2007-09-18 20:04:03 En kogt kartoffel er rigtig god som bindemiddel Shareafa - 2007-04-09 15:18:40 Rul dem i mel, og derefter i rasp mø - 2005-01-01 01:01:01 De går fra hinanden , uden æg sonja - 2005-01-01 01:01:01 Nej uden mel, men rulles i melet inden stegning fuhr - 2005-01-01 01:01:01 Hjemlavet staves: Hjemmelavet bibent - 2005-01-01 01:01:01 Er ikke enig i at der skal hvedemel i gittepaulsen - 2005-01-01 01:01:01 hvad er inagifordelingen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne