Kødrand
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødfars :
Revet løg, mel eller rasp, blandes godt med det hakkede kød. Æg eller upiskede æggehvider æltes i. Krydderier og mælk eller bouillon røres sammen og tilsættes lidt efter lidt. Farsen bliver bedre jo mere den bliver rørt og har godt af at hvile ca. 1 time i køleskabet, før den igen røres og anvendes. Fars der skal koges, som denne, kan være lidt mere lind end en fars, der skal steges. En randform lunes og pensles med smeltet smør. Når det er stift, pensles en gang til. Når dette lag også er koldt og stift, drysses et fint lag hvedemel i randen. Farsen fyldes i. Randformen dunkes let mod bordet, så farsen falder sammen. Randformen stilles i vand på en stegepande og dækkes med et låg, der er lidt større end randformen, men mindre end panden. Koges i ca. 25 minutter, og vendes ud på et varmt fad og serveres fyldt med kogte grønsager. |
|
Opskriften er vist 163602 gange,
og udskrevet 2587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (40 stemmer) |
|
Kommentarer EVA MAJ-BRITT - 2023-01-08 19:00:24 Skal absolut have MERE END 25 MIN. Jesper V - 2015-12-02 18:47:38 Dobbelt op hvis lærer Andersen er inviteret. anonym - 2013-07-08 22:46:12 100 gr mel til 500 gr kød.... er helt ekstremt og sikre en klistret melbolle. 3 spsk. er rigeligt Jensen - 2013-01-24 13:11:57 Dertil kartofler og hvid sovs. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne