Maskeret blomkål med rejer
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggene koges hårdkogte.
Blomkålshovedet koges i 12-15 minutter i letsaltet vand - det kan kun lige være mørt - hvorpå det lægges til afkøling midt på et fad. Ymer, salt, peber karry, sennep og klippet dild røres sammen og smages til. Rejerne optøs, æg og tomater kvartes, ærterne optøs. Hæld nu sovsen over blomkålshovedet, æg- og tomatbåde skiftevis langs kanten og drys rejserne og ærterne over blomkålen. Serveres iskold med flutes. |
|
Opskriften er vist 653083 gange,
og udskrevet 15646 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (117 stemmer) |
|
Kommentarer Jens Bladt - 2023-05-30 08:47:46 Retten smager fantastisk godt. Da jeg smagte sovsen til syntes jeg ikke det var noget særligt. Jeg kom derfor lidt citronsaft i sovsen. Fra ca. en halv citron. Sammen med de øvrige ingredienser blev smagen overraskende god. Ærterne passer super godt til. Sammen med en smørstegt torskefilet blev det en super populær hovedret. Else Andreasen - 2021-08-12 20:36:13 Det er en super lækker anretning, Bruger den både som forret og en let frokost. med stor succes hver gang Inger Serup - 2020-09-01 18:01:08 Blomkålen skal slet ikke koge så længe, måske skulle der have stået 2-5 min.? I stedet for 12-15 anonym - 2015-08-21 17:45:33 Lidt sjovt at se min egen kommentar fra da jeg boede på østerbro - men nu i Herlufmagle Hilsen Jette Jette København Ø - 2012-01-09 16:23:02 Jeg bruger 2 dl cremefraiche, citronpeber i stedet for peber, ikke ret meget sød sennep, men tilføjer list stærk sennep også, 1 tsk sukker og asparges... Der er jo et utal af dejlige kombinationer til denne fantastiske ret! Men denne går rent ind her i huset :-) tina - 2010-10-23 14:10:39 man kan også spise kotteletter til Mette - 2009-04-29 13:15:22 Vil man lave det som hovedret er det også et hit med kogt torsk til. anni - 2008-08-03 17:36:31 jeg har elsket denne sommerret siden jeg var barn. aage - 2008-02-03 12:22:49 Det er den helt rigtige opskrift mums for ganen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne