Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Maskeret blomkål med rejer, billede 4 Maskeret blomkål med rejer, billede 1 Maskeret blomkål med rejer, billede 2 Maskeret blomkål med rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
  Sovs:
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Karry
1 tsk. Sød sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
200 gram Rejer uden skal, kogte
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Æggene koges hårdkogte.

Blomkålshovedet koges i 12-15 minutter i letsaltet vand - det kan kun lige være mørt - hvorpå det lægges til afkøling midt på et fad.

Ymer, salt, peber karry, sennep og klippet dild røres sammen og smages til.

Rejerne optøs, æg og tomater kvartes, ærterne optøs.


Hæld nu sovsen over blomkålshovedet, æg- og tomatbåde skiftevis langs kanten og drys rejserne og ærterne over blomkålen.

Serveres iskold med flutes.





Beskrivelse:

Opskrift på maskeret blomkål med æg og rejer

Er du vild med blomkål? Eller mangler du inspiration til en lidt anderledes opskrift med den hvide grøntsag? Her får du den bedste maskeret blomkål opskrift, som både indeholder æg og rejer. Så snart du sætter tænderne i denne ret, bliver du sendt på en smagsrejse uden lige. Og det bedste af det hele er, at retten er klar på ingen tid. Det som tager længst tid, er at tilberede blomkålen. Udnyt her tiden til at lave sovsen.

Maskeret blomkål er en perfekt forret til weekendens måltider, når der kommer gæster. Hvorfor ikke overraske med denne ret, som helt sikkert vækker minder for dem, der var unge i 80’erne?

En gammel dansk klassiker

Maskeret blomkål med rejer og æg er en dansk klassiker, som havde sin storhedstid i 1980'erne. Her blev den serveret som forret - ofte sammen med et lækkert flute. Vi skal dog helt tilbage til 1960’erne, da retten for første gang så dagens lys. Det er endnu uvist, hvem der opfandt opskriften, men ifølge kilder stammer den muligvis fra en opskriftsbog fra Karolines Køkken.

Det lidt mærkværdige navn siger næsten sig selv. Blomkålshovedet er maskeret af rejer, æg og sovs. Jeg garanterer, at denne smagssammensætning får dig til at bede om en portion mere.

karakterer:
Opskriften er vist 656298 gange,
og udskrevet 15655 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (117 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3125 (744 kcal)
KJ pr. Pers. 520 (124 kcal)
Vægt ialt 1348 gram
Vægt pr. Pers. 224 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 231 KJ (55 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-30 08:47:46
Retten smager fantastisk godt. Da jeg smagte sovsen til syntes jeg ikke det var noget særligt. Jeg kom derfor lidt citronsaft i sovsen. Fra ca. en halv citron. Sammen med de øvrige ingredienser blev smagen overraskende god. Ærterne passer super godt til. Sammen med en smørstegt torskefilet blev det en super populær hovedret.

  -   2021-08-12 20:36:13
Det er en super lækker anretning, Bruger den både som forret og en let frokost. med stor succes hver gang

  -   2020-09-01 18:01:08
Blomkålen skal slet ikke koge så længe, måske skulle der have stået 2-5 min.? I stedet for 12-15

  -   2015-08-21 17:45:33
Lidt sjovt at se min egen kommentar fra da jeg boede på østerbro - men nu i Herlufmagle Hilsen Jette

  -   2012-01-09 16:23:02
Jeg bruger 2 dl cremefraiche, citronpeber i stedet for peber, ikke ret meget sød sennep, men tilføjer list stærk sennep også, 1 tsk sukker og asparges... Der er jo et utal af dejlige kombinationer til denne fantastiske ret! Men denne går rent ind her i huset :-)

  -   2010-10-23 14:10:39
man kan også spise kotteletter til

  -   2009-04-29 13:15:22
Vil man lave det som hovedret er det også et hit med kogt torsk til.

  -   2008-08-03 17:36:31
jeg har elsket denne sommerret siden jeg var barn.

  -   2008-02-03 12:22:49
Det er den helt rigtige opskrift mums for ganen