Maskeret blomkål med rejer
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggene koges hårdkogte.
Blomkålshovedet koges i 12-15 minutter i letsaltet vand - det kan kun lige være mørt - hvorpå det lægges til afkøling midt på et fad. Ymer, salt, peber karry, sennep og klippet dild røres sammen og smages til. Rejerne optøs, æg og tomater kvartes, ærterne optøs. Hæld nu sovsen over blomkålshovedet, æg- og tomatbåde skiftevis langs kanten og drys rejserne og ærterne over blomkålen. Serveres iskold med flutes. |
Opskrift på maskeret blomkål med æg og rejerEr du vild med blomkål? Eller mangler du inspiration til en lidt anderledes opskrift med den hvide grøntsag? Her får du den bedste maskeret blomkål opskrift, som både indeholder æg og rejer. Så snart du sætter tænderne i denne ret, bliver du sendt på en smagsrejse uden lige. Og det bedste af det hele er, at retten er klar på ingen tid. Det som tager længst tid, er at tilberede blomkålen. Udnyt her tiden til at lave sovsen.Maskeret blomkål er en perfekt forret til weekendens måltider, når der kommer gæster. Hvorfor ikke overraske med denne ret, som helt sikkert vækker minder for dem, der var unge i 80’erne? En gammel dansk klassikerMaskeret blomkål med rejer og æg er en dansk klassiker, som havde sin storhedstid i 1980'erne. Her blev den serveret som forret - ofte sammen med et lækkert flute. Vi skal dog helt tilbage til 1960’erne, da retten for første gang så dagens lys. Det er endnu uvist, hvem der opfandt opskriften, men ifølge kilder stammer den muligvis fra en opskriftsbog fra Karolines Køkken.Det lidt mærkværdige navn siger næsten sig selv. Blomkålshovedet er maskeret af rejer, æg og sovs. Jeg garanterer, at denne smagssammensætning får dig til at bede om en portion mere. |
Opskriften er vist 656298 gange,
og udskrevet 15655 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (117 stemmer) |
|
Kommentarer Jens Bladt - 2023-05-30 08:47:46 Retten smager fantastisk godt. Da jeg smagte sovsen til syntes jeg ikke det var noget særligt. Jeg kom derfor lidt citronsaft i sovsen. Fra ca. en halv citron. Sammen med de øvrige ingredienser blev smagen overraskende god. Ærterne passer super godt til. Sammen med en smørstegt torskefilet blev det en super populær hovedret. Else Andreasen - 2021-08-12 20:36:13 Det er en super lækker anretning, Bruger den både som forret og en let frokost. med stor succes hver gang Inger Serup - 2020-09-01 18:01:08 Blomkålen skal slet ikke koge så længe, måske skulle der have stået 2-5 min.? I stedet for 12-15 anonym - 2015-08-21 17:45:33 Lidt sjovt at se min egen kommentar fra da jeg boede på østerbro - men nu i Herlufmagle Hilsen Jette Jette København Ø - 2012-01-09 16:23:02 Jeg bruger 2 dl cremefraiche, citronpeber i stedet for peber, ikke ret meget sød sennep, men tilføjer list stærk sennep også, 1 tsk sukker og asparges... Der er jo et utal af dejlige kombinationer til denne fantastiske ret! Men denne går rent ind her i huset :-) tina - 2010-10-23 14:10:39 man kan også spise kotteletter til Mette - 2009-04-29 13:15:22 Vil man lave det som hovedret er det også et hit med kogt torsk til. anni - 2008-08-03 17:36:31 jeg har elsket denne sommerret siden jeg var barn. aage - 2008-02-03 12:22:49 Det er den helt rigtige opskrift mums for ganen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne