Squash- og linsegratin

Squash- og linsegratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Squash- og linsegratin, billede 4 Squash- og linsegratin, billede 1 Squash- og linsegratin, billede 2 Squash- og linsegratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
125 g.flækkede røde linser
1 spsk.olivenolie
1 hakket løg
1 fedhvidløg
1 spsk.tomatpuré
50 g.havregryn
1 spsk.citronsaft
2 tsk.hakkede krydderurter
 
 Fyld:
400 g.squash, groft revet
 salt
 
2 æg, sammenpiskede
1 spsk.grahamsmel
½ dl.skummetmælk
 Salt
 peber
50 g.cheddarost
 
Opskrift:
Kog linserne i rigeligt vand i ca. 10 minutter, hæld vandet fra.

Opvarm olien og svits løgene i 3-4 minutter, tilsæt hvidløg og lad det simre i 2 minutter.

Tag gryden af varmen og tilsæt de kogte linser, tomatpure, havregryn, citronsaft og urter. Smages til med krydderier. Blandingen skal være tyk nok til at hænge sammen. Hvis linserne er lidt fugtige stilles gryden tilbage over varmen så de kan koge lidt sammen.

Bunden og siderne på en 21 cm tærteform beklædes med blandingen.

Fyldet:
squashendampes let i 4 minutter. Pisk ægget sammen med melet og tilsæt mælken. Den kogte squash røres ned i og der krydderes.

Fyldet kommes i tærteformen og dækkes med revet ost. Bages ved 190 grader C. alm. ovn i 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 29595 gange,
og udskrevet 665 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-09-22 19:05:58
Smagte fint. Havde ingen citron, og mit krydder var bare et par friske hakkede oreganokviste, men havde også et æble jeg skar, og kogte med linserne for smag. Jeg blendede løg og linser inden havregrynene blev tilsat. Jeg sprang grahamsmel over, men det fungerede fint alligevel. Brugte porrer i stedet for squash, da det lige var det jeg havde i køleskabet. Men absolut et fint grundlag for en mel og glutenfri tærtebund, og fremstilles sikkert igen ved lejlighed. Foreløbig har jeg lavet nok til madpakken i morgen også 👍.

  -   2021-12-07 18:13:28
Dejlig tærte med god smag, har tilsat porre med fyldet.

  -   2011-08-12 18:57:14
I bund og grund en god opskrift, synes dog der skal krydres meget mere end opskriften lyder på, ellers er den lidt tam i smagen :)men tror da ikke det er sidste gang jeg laver den, må bare være mere gavmild med krydderierne næste gang

  -   2010-07-31 15:25:10
Rigtig god - ½ tsk revet muskatnød i æggemassen og rigeligt med friske krydderurter i bunden - brugte persille og basilikum - så er den helt perfekt

  -   2009-08-03 20:22:29
Mmmm, lækkert. Lidt muskat og andre krydderier skader dog ikke...

  -   2008-09-08 08:15:11
Mmmm - det smager fantastisk. Selv mand og børn som var meget skeptisk, måtte medgi' at det her smager sgu godt :)