Lammeculotte på pande med stegte kartofler og bagte rødløg

Lammeculotte på pande med stegte kartofler og bagte rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammeculotte på pande med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 4 Lammeculotte på pande med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 1 Lammeculotte på pande med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 2 Lammeculotte på pande med stegte kartofler og bagte rødløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Salvie, frisk
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 kvist Rosmarin, frisk
   
1200 gram Lammeculotte
1 skive Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Bouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Bagte rødløg:
12 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Timian, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegte kartofler:
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Rosmarin, frisk
   
 
   
Opskrift:
Hak og mos salvieblade og hvidløg til en lind masse sammen med olivenolie, lidt citronsaft og en anelse rosmarin.
Stik 4-5 huller (2 cm brede og nogle cm dybe) jævnt fordelt over to lammeculotter. Smør salvieblandingen ud over og mas resten ned i hullerne sammen med en halv skive bacon. Krydr med salt og peber og brun culotterne på begge sider i en sauterpande. Hæld 1 dl bouillon ved og lad dem efterstege under låg et kvarters tid.

Læg folie over og lad dem trække endnu et kvarter, før de skæres i skiver og serveres.


Bagte rødløg:
Skær bunden af rødløgene, så de kan stå. Fjern den yderste skal. Skær et kryds fra toppen til ca. en tommelfingerbredde fra bunden. Bland timian, salt, smør og citronsaft og kom det godt ned i krydset. Hæld havsalt i et ildfast fad, stil rødløgene i det og steg dem en halv time ved 225 grader C. alm. ovn.


Stegte kartofler:
Kog store ensartede kartofler i 5 minutter. Lad dem dryppe af og vend dem i lidt olivenolie inden de lægges i et ovnfast fad og drysses med lidt salt og rosmarin. Steg dem møre i ovnen sammen med løgene.


Når kødet har trukket er kartoflerne og rødløg færdige. Server med, grøn salat





karakterer:
Opskriften er vist 165434 gange,
og udskrevet 4667 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19686 (4687 kcal)
KJ pr. Pers. 3281 (781 kcal)
Vægt ialt 4237 gram
Vægt pr. Pers. 706 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 464 KJ (110 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-05-22 13:00:12
Hvor længe skal kødet koge eller i ovnen

  -   2017-04-27 18:48:08
Den skal da prøves i morgen- bacon må nok bare steges med i bruningen for smagens skyld-laver nok lidt ramsløgscreme som dip, da de er i sæson og står i haven.