Gammeldags oksesteg med glaserede perleløg
Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i en gryde i margarinen og drysses med salt og peber. Løgene skæres i kvarte, tilsættes og brunes lidt. Vand hældes ved, og kødet småsteger under låg ca. 2-3 timer til det er mørt. Tilsæt ekstra vand efter behov, gryden må ikke koge tør.
Kødet tages op, og saucen jævnes med Maizena. Glaserede perleløg: Perleløgene tøes op. Smelt sukkeret i en gryde - når det er let gyldent tilsættes smør. Når smørret skummer, kommes løgene i og steges, til de er gyldne - skru ned og lad løgene simre 5-10 min. til de er møre. Serveres med kartofler, blandede grønsager og glaserede perleløg. Tips: Tilbehør til gammeldags oksesteg kunne være som her glaserede perleløg, kogte kartofler samt grøntsager. |
|
Opskriften er vist 1175978 gange,
og udskrevet 23586 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (245 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2023-11-25 15:56:49 Super opskrift som altid giver et godt resultat Else Eskesen - 2022-09-19 18:49:56 Der hører sur/sød sovs til, det er vores foretrukne Dorte sim - 2022-05-27 14:36:05 Lidt mørk chokolade til at farve sovsen istedet for kulør er 8gsp godt. Mads H. - 2021-09-30 19:06:09 Starter med bacon skåret i tern. Bruner kødet i fedtet fra bacon. Ud med kødet, salt og peber på, grøntsager i gryden, evt. lidt olie ved, brun af ved medium varme, læg kødet ovenpå grøntsagerne, tilbage med bacon, i med rødvinen, låg på, og så nyder du et par timer med fantastisk duft over hele hytten til et glas rødvin eller to. Resten af opskriften som ovenfor 👍🏼😉🥳 Kim jan Hansen - 2020-03-15 12:02:42 En rigtig god og nem måde at få en god steg på, den passer sig selv, men jeg bruger langt mere margarine, og laver så sovs af den til sidst, og så får stegen et lille blus på så den bliver lidt brun. A Madsen - 2019-10-22 17:50:57 Jeg bruger 2 fl god rødvin , Himalaya salt ( bedste salt) 5 slags pepper, laurbærblade løg og gulerødder samt rigelig smør . Så sidder den i øjet efter 2 1/2 timer på svag varme. Mums . Ya ya ya Coco jambo, æ å 😆 Ole Kurt Sørensen - 2019-01-25 18:44:56 En helt igennem nem ,god og let forståelig opskrift som smager super. Hvis du giver retten 3 fed hvidløg giver det stegen en ekstra dimension. Og husk et super stykke kød giver det bedste resultat anonym - 2017-09-20 15:12:24 Hvor mange grader skal jeg stille komfuret på når det skal stå og simre? Brian - 2017-08-25 12:29:51 Nemt mad som passer sig selv :-) John - 2017-06-24 16:55:31 Hvordan ved man at den er mør nok? Elisabeth - 2016-11-08 23:22:49 Lurpak smør😊 yes Jakob Nielsen - 2016-09-24 16:09:05 Stege til den er mør... Hvordan ved jeg at kødet er mør :-D Stina - 2016-06-02 14:52:10 John hvorfor har du et problem med om folk bruger smør? Det var da noget underligt noget at gå op i! Anja Mühlendorph - 2016-03-20 15:59:10 Jeg er lige nu i fuld gang med denne opskrift og kødet står og simrer på komfuret. "Desværre" står den og simre i vand da det jo stod i opskriften, det var først nu efter jeg tilsatte vandet, at jeg læste alle de glimrende bruger-anmeldelser nederst hvor folk skriver, at det er bedst at bruge rødvin eller øl. Men det må jeg så prøve næste gang. Jeg tror dog, at efterhånden som vandet koger fra, så tilsætter jeg lidt rødvin i stedetfor at solde op med vand. Tak for hjælpen ;) Peter Hansen - 2014-11-08 17:29:52 øl vin bla bla lav den som opskriften så bliver den bedst , Især når man ikke kan lide hverken vin eller øl for det kommer til at domineer meget af det. Grete - 2013-08-13 12:42:39 Jeg prøvede denne opskrift for første gang til en middags buffet. Den blev simpelthen så god at der ikke var noget tilbage. Jeg stegte den dagen før, så kunne jeg skære den i tynde skive. Lunede den nænsomt og den blev serveret med den herlige sovs som blev lavet præcist efter opskriften. ALM - 2013-04-05 17:22:40 Vand, rødvin, Porter, øl, grøntsager, suppeviske... Der er simpelthen for mange måder! Øl er et godt valg, rødvin og piskefløde (dvs. rødvinssauce) prøver vi i aften, men denne ret er virkelig smag og behag, når det gælder om hvad man hælder i. Chancerne, at det bliver en dårlig ret er for lille. anonym - 2012-12-17 10:18:29 Når jeg steger en oksesteg bruner jeg først et par gulerødder og en porrer eller et løg kommer an på hvad jeg har... Så tilsætter jeg et glas rødvin og en kvart fløde der mørner kødet:-) Og sovsen bliver fantastisk derfra..... John Johansen - 2012-09-07 18:31:23 UPS! Det var jo Jette, der anbefalede øllen, ikke Mona! (Rødme!) John Johansen - 2012-09-07 18:29:47 P.S.: Husk desuden en god suppevisk! :-) John Johansen - 2012-09-07 18:28:18 Man bruger sq ikke margarine i madlavning, altså! - Kærgården er således kun for dem, der ikke vil indrømme de spiser margarine på brødet! ;-) Desuden er rådet med øl, fra Mona, virkelig godt. Bruger det næsten altid selv. (Et par svesker er også godt, ikke mindst for sovsen :-)) Desuden: Bov kan også bruges. Er ofte på tilbud i vinterhalvåret. Carsten - 2011-12-06 18:58:01 Jeg kunne ikke i min vildste fantasi finde på at bruge vand!! det er jo ikke fond man skal lave!! men jeg bruger tilgengæld lidt gulerødder til sødme og en halv porter og lad den simre i det.Drik evt. resten af porteren imens :-). en time inden den er færdig smager jeg til med rødvin. NÅr jeg tager stegen op blender jeg resten, og kommer det gennem en si og koger den op og kommer lidt fløde i.. se det kan få enhver herre til at gi sin kone et kys på en søndag!! god fornøjelse vibse - 2011-03-11 11:45:19 hvis man bruger øl skal man så ikke ha noget vand ved ??? anonym - 2011-03-06 06:28:45 nem og hurtig :) morten - 2009-10-14 07:30:48 rød mælk i svosen er heller ikke af-vejen henrik petersen - 2009-02-28 19:19:56 brug en halv til en hel flaske rødvin i stedet for vand så får i det møreste stykke kød, og vinen behøves ikke at være en dyr , en billig er ligså god, resultatet er det samme mormor - 2008-11-17 14:18:53 Slagtern anbefaler 250gr.oksekød pr.person og vi skal havde forret. og blommekage til kaffen, jeg glæder mig til at servere det for mine gæster, og regner der er nok kød. Bjørn Simonsen - 2008-10-31 14:16:21 Tilsæt evt noget engelsk sauce i sovsen. Gulerødder, løg og laurbærblade er godt til oksestegen. H Bruus - 2008-09-14 14:18:38 Det med at komme øl i stegen syntes jeg er er en dårlig ide det tager noget af den stærke skysmag sovsen ellers får jeg holder på så lidt vand som mugeligt og en grundig bruning forinden Jesper B. - 2008-01-26 16:05:48 Brugte Limfjords Porter, knapt een flaske og tilsatte desuden stegte bacon tern, Bagte Øl brød af den sidste slat porter, akaciehonning, Durum hvedemel, og alm.hvedemel.Ridset i tern og pyntet brød med salt, solsikkefrø(ristet) og en smule timian og oregano.Herligt! anonym - 2007-12-05 08:39:16 niels jeg har osse lige prøvet den det er bare godt med de perleløg cristian og øllet dejlig severino - 2007-11-18 12:28:39 super lækkert og godt mitzie - 2007-09-20 06:29:23 tilføj 3-4 lauerbærblade, 3 timer, tilføj 3-4 spsk ribsgele, bagekartofler med hvidløgssmør med persille Per - 2007-01-10 17:31:11 I stedet for oksetykkam brugte jeg et stykke grydesteg af oksebov. Per - 2007-01-10 17:30:42 Dobbel op med både kød og kartofler, så har du til biks dagen derpå. Jesper - 2005-01-01 01:01:01 jeg plejer også at hele en øl ved og 4 laurbærblade Maria - 2005-01-01 01:01:01 stegen bliver supergod!Det er første gang jeg har lavet den, og den smager ganske som min mor laver den.Og tippet med øllen er super! Christian - 2005-01-01 01:01:01 glaserede perleløg som tilbehør, er rigtig godt Peter - 2005-01-01 01:01:01 Det kan også anbefales at tilsætte lidt timian. Ottomann - 2005-01-01 01:01:01 Det er da nemt, jeg laver ikke mad så tit, det er lige til! ;-) Bare man har tiden, til at vente på den koger. mona - 2005-01-01 01:01:01 det er for lidt kød til 4 pers, da der er en del "fnidder" , der bliver skåret fra. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne