Fransk løgsuppe 02

Fransk løgsuppe 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
0.6 dl.smør
0.125 dl.sukker
2.5 dl.tør hvidvin
 peber
5 dl.revet schweizerost
 paprika
6 middelstoreløg hakkede
0.125 dl.hvedemel
9.5 dl.kødbouillon
6 skivertørt franskbrød
1.125 dl.revet parmesanost
 
Opskrift:
I en stor gryde smeltes smørret oven middel varme. Tilsæt løg og sukker. Læg låg på og rør jævnligt i 30 min. eller indtil løgene er bløde, men ikke farvede. Tag låget af, og skru lidt op for varmen. Rør regelmæssigt indtil løgene er karamelfarvede – ca. 10-15 min. Lad ikke løgene brænde på!

Tilsæt mel indtil blandingen er passende tyk. Tilsæt gradvis vin. Opvarm under omrøring indtil blandingen koger og fortykkes. Tilsæt kødbouillonen og peber. Bring nu suppen i kog, og skru ned på lav varme. Tildæk suppen og lad den simre i 15 min.

Hæld suppen i 6 ovnfaste skåle, og læg et stykke brød på ovenpå hver. Hæld en blanding af parmesanost, schweizerost og paprika på. Sæt skålene i ovnen, og lad dem stå indtil osten er smeltet og bobler.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fransk løgsuppe

karakterer:
Opskriften er vist 30643 gange,
og udskrevet 559 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-28 14:31:25
Tilsæt også lidt tabasco uden at det bliver stærkt - det gi'r en skøn eftersmag!