Fransk løgsuppe med kødboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Suppe:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem, til de er brune og karamelliserede. Drys dem med lidt rørsukker og læg laurbærbladet ved. Hæld bouillonen i og lad suppen simre i 10 minutter. Kødboller: Alle ingredienser skal være kolde. Det gør farsen lettere at arbejde med. Hæld oksekødet i en skål og drys med salt og peber. Slå ægget det ud i skålen og rør det ud i kødet. Tilsæt lidt mere salt og rør det i. Fjern fedt og sener på lammenyrerne og skær dem ud i små tern. Hak nyre og nyrefedt i en foodprocessor. Hæld det op i skålen med oksekødet og rør det grundigt sammen. Tilsæt de afkølede, blødgjorte løg og raspen og rør det hele sammen. Hæld lidt Worcestershire-sauce i. Drys lidt mel på hænderne og form kødbollerne af en stor spiseskefuld fars, der rulles i hånden. Der skal være 12 stk. De skal stege seks til otte minutter. Hæld suppen op i ovnfaste portionsskåle, læg tre kødboller i hver og drys med masser af ost. Gratinér det i ovnen, til osten er smeltet. |
|
Opskriften er vist 21047 gange,
og udskrevet 262 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anna - 2005-01-01 01:01:01 kan lammenyre og nyrefedt ikke erstattes, det lyder ikke så tiltalene.. Paven hamselv - 2005-01-01 01:01:01 En dejig ret der smager dejligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne