Tørstegt krydret kød
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Indsendt : Red : |
|
|
Skær kødet i 2½ cm terninger.
Ingefærrod, frisk grøn koriander og hvidløg hakkes og røres til en mos. Nelliker, spidskommen, peberkorn, grøn kardemomme, korianderfrø stødes i en kryderimølle og blandes med mosen sammen med chilipeber og stødt kanel. Rør yoghurten jævn med en gaffel og bland den med kryderimosen. Lad kødet marinere i den krydrede yoghurt i 3 timer. Opvarm olien i en gryde på midel blus. Når olien er gennemvarm steges de hakkede løg til de er let lysebrune. Tilsæt de store brune hele kardemomme og rør i retten. Kom derefter det marinerede lammekød i og steg det i 10-15 min, til det er brunet. Tilsæt hakkede toamter, laurbærblad og salt og lad retten koge på lavt blus indtil kødet er mørt. Hvis det er nødvendigt, kan man tilsætte 1½ - 2 dl. vand, men når retten er færdig, skal den være næsten tør og kun tyk sauce klæbende til kødstykkerne. Er der for meget væde tilbage, skal man skrue blusset lidt op og laden den fordampe. Pyntes med hakkede friske grønne chili. |
|
Opskriften er vist 8792 gange,
og udskrevet 281 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne