Røsti
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Rens og skræl kartofler og selleri. Riv begge dele groft på et rivejern. Kom de revne grøntsager op i et klæde fx et rent viskestykke. Kværn salt og peber over de revne grøntsager og luk klædet omkring de revne grøntsager og pres væden ud. Form grøntsagerne til små flade pandekager og steg dem gyldenbrune i olie på en ikke alt for varm pande (ca. 10-15 min ved jævn varme). Hvis man skal lave mange, kan man holde de færdige rösti varme i en 70 grader varm ovn.
Server fx. sammen med en god sovs og bøf, men ellers i stedet for almindelige kartofler. |
|
Opskriften er vist 66078 gange,
og udskrevet 812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-06-05 13:19:46 Oprindelsesland til Röst er faktisk den tysk talende del af Schweiz. Det plejede at være en fattigmandsret: når folk ikke havde råd til brød, så lavede de skrallekartofler - og beholdt nogle af dem til næste dag. Derpå skrællede de kartoflerne med et groft rivejern og stegte strimlerne i smør - på begge sider, så der dannedes en skorpe på hver side. Men imidlertid laver man denne enkle ret på mange forskellige måder, selv om jeg som Schweizerpige synes, at der egentlig skal kogte kartofler til, så man kan stadig kalde den for Rösti. Velbekomme eller En Guätä! Anette - 2011-08-23 17:17:41 Jeg kan nu godt forestille mig hvordan røsti ser ud. glæder mig til at prøve opskriften Marie - 2011-02-03 15:54:12 Der er ikke noget billede?? det gør det ikke troverdigt! karin - 2010-06-04 08:45:29 jeg er ikke vild med selleri,prøv æbler eller gulerod |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne