Napoleonskager

Napoleonskager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
KonditoriRet : Konditori - Flødeskumskager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Napoleonskager, billede 4 Napoleonskager, billede 1 Napoleonskager, billede 2 Napoleonskager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 plader Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
   
  Fyld:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 tsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Lad butterdejspladerne tø op ved stuetemperatur ca. 20 min.

Creme:
Æggeblommerne piskes med sukkeret, heri mel og sødmælk og det hele koger op under stadig piskning. Cremen skal koge kraftigt op, og afsvales. Så røres vanillesukker i.

Prik de optøede butterdejsplader med en gaffel. Bag dem på næstnederste rille ved 210 grader C. alm. ovn i 10-12 min. til de er gyldne og høje.

Flæk de bagte stykker butterdej i to. Kom hindbærmarmelade og creme og flødeskum på bunden af kagerne og kom glasur på toppen, før de lægges over.

Hver butterdejesplade skæres i 2 med en skarp kniv.

Kagerne skal først lægges sammen, lige før de skal bruges, ellers bliver de bløde.





karakterer:
Opskriften er vist 84338 gange,
og udskrevet 1498 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10811 (2574 kcal)
KJ pr. stk. 1351 (321 kcal)
Vægt ialt 944 gram
Vægt pr. stk. 118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1145 KJ (272 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 21.9 gram
Kulhydrat 17.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-09 22:35:35
Ja. Det skal vaere med svesker

  -   2020-11-02 23:02:01
Prøv med sveskens i stedet for hindbærmarmelade det smager herre godt det havde bageren ofte da jeg var barn

  -   2020-03-14 13:47:35
I Sdr.Jylland hedder de Creme snitter og der er ikke syltetøj i bunden. :)

  -   2019-09-03 12:57:55
Nej,hvor er det dejligt at finde en opskrift på disse dejlige konditorkage ,det er ikke mange steder eller bager man finder disse Napoleonskager Super dem vil jeg lave

  -   2016-05-05 18:53:06
De bedste napoleonskager har jeg fået på Stjørdalen l Norge de var med rom smag folk kommer langvejs fra for at få dem

  -   2009-01-09 12:30:45
Jag tackar så hjärligt för receptet och kommer att prova det med det snaraste. Mvh Luise (gammel dansker fra Haderslev)