Italiensk farsbrød
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland det hakkede kød med raspen, tilsæt finthakket persille, parmesan, salt og peber og bland det hele virkelig grundigt. Pisk æggene let og rør dem i kødblandingen. Den skal hænge sammen, så det er muligt at forme den til et stort ovalt brød. Hvis Du har svært ved at forme brødet, og det falder fra hinanden, tilsættes lidt mere rasp.
(Det er en god idé at stege en lille kødbolle først for at kontrollere krydringen, inden De former kødet til et brød). Varm olien i en stor oval støbejernsgryde og steg farsbrødet sprødt og gyldenbrunt over det hele. Pas endelig på, at det ikke går i stykker, når du vender det. Tag gryden af blusset, mens du laver tomatsaucen. Varm olivenolien i en gryde og svits finthakket løg gyldent. Tilsæt så hvidløget og svits det med et øjeblik, inden tomaterne tilsættes. Kog saucen ved middel varme i 10 minutter og rør rundt, så tomaterne bliver moset ud. Krydr så med salt, peber og basilikum. Hæld tomatsaucen i gryden til farsbrødet, læg låg på og sæt gryden over igen. Lad farsbrødet snurre sagte i ca. 1 time. Eller du kan sætte gryden i en 200 grader C. varm ovn i 1 time. Under stegningen skal brødet vendes nogle gange. Efter 30 minutter tages låget af, så saucen kan få lov at tykne. Når kødet er færdigt, kan du bruge den kraftige tomatsauce til noget pasta, som du har tilberedt i mellemtiden. Farsbrødet skal have lov at køle af i 10 minutter inden det skæres i skiver. Du kan også servere tomatsaucen sammen med stegte kartofler og salat. Servér med Stegte kartofler med rosmarin og hvidløg og en Salat til italiensk mad. |
|
Opskriften er vist 104947 gange,
og udskrevet 1990 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (35 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne