Hønsekødsuppe
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern Indmaden fra hønen og kom den i en stor gryde, evt. sammen med et kraftben.
Hæld vand over så det dækker.
Bring suppen på kogepunktet og skum.
Læg suppevisk og de hele rensede urter i gryden undtagen porrerne. Tilsæt salt og læg låg på og dæmp varmen. Tag grøntsagerne op efterhånden som de er møre. Kog hønen til den er mør,1½-2½ time, afhængigt af størrelsen. Mærk ved låret. Tag hønen op når den er mør og fjern suppevisken. Si suppen og skum overflødigt fedt af. Skær de rensede porrer i skiver, og kog dem på suppen i ca. 10 minutter. Skær urterne i terninger og varm dem i suppen. Smag til med salt. Varm kød og melboller i suppen. Suppen må herefter ikke koge. |
|
Opskriften er vist 118179 gange,
og udskrevet 2980 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (48 stemmer) |
|
Kommentarer Jens Aggerholm - 2021-11-29 08:54:27 Bliver aldrig træt af den suppe, dejligt når der er koldt der ude! Hans-Erik - 2021-04-12 07:19:11 Du kan købe en suppehøne i Menu i Sanderum ved Odense. P H Ljungberg - 2019-10-18 10:49:21 Hvis hele suppen ikke skal spises på en gang, saa er det en god idé at varme bollerne for sig selv og derefter tilsætte dem på tallerkenen efterhånden som man skænker suppen op. Hvis man skal opvarme suppen næste dag og der er bolder i, så bliver den grumset Michael Aggerholm - 2017-11-15 17:10:12 Suppevisk : Suppevisk bindes af selleritop, persille og porreblade. De bredeste porreblade pakkes omkring det øvrige og en snor bindes om. Andre friske eller tørrede plantekrydderier kan også sagtens anvendes -prøv dig frem. anonym - 2017-01-16 21:40:28 Hvad er en suppevisk??? Erik Nilsson - 2015-10-05 17:08:52 hvilken vin drikkes til- Tove Schatvet-Riisager - 2014-04-05 19:38:21 Opskriften er UDMÆRKET! blot vi lige får en genopfriskende præcision af hvilke urter en suppevisk består af, så vi slipper at lede efter det andetsteds. Jeg bor i Norge, her aner man ikke hvad dette er for en ret - måske frk. Jensens kogebog havde en god opskrift i sin tid? HØNS, hvor man får dem? tager kontakt med en via internetside. Det er "butikken" i dag om vi ønsker os noget "gammeldags" eller "anderledes" mad :-) Kok - 2014-02-07 09:07:26 Er der en god gammeldags slagter, i jeres by, kan han nemt skaffe en stor god suppehøne på omk de 3 kg. Bor i omk Odense, er der den bedste slagter i på strandvejen , ved hasmark . anonym - 2012-11-25 15:29:02 Nammenam og alt det der. Men jeg er altså en neanderthaler i et køkken, så forklar venligst hvad suppevisk er..er det a'la bouillon linda christoffersen - 2012-10-26 04:23:58 dette er gude spise så lækker og nem at lave alle elsker det, suppehøns er lette at få i supermarkerne i år 25-10-2012.<3 anonym - 2011-11-15 12:46:12 Man kan ikke bruge en høne! Jeg kan jo ikke bare hugge hovedet af den! Det syndt! MigNick - 2011-10-15 15:20:34 Hvis i er i nærheden af Kolding er her et supermarked, Liva, som har de rigtige store suppehøns. Er lige ved at koge en sf dem. Birgitte Madsen - 2011-02-01 22:30:03 Jeg tilbereder boller til suppe i særskilte gryder, da suppen ellers vil blive ødelagt i smag og klarhed under opkogningen. Birgitte Madsen - 2011-02-01 22:20:17 Jeg kunne ikke ha' sagt det bedre end Kefas; suppehønerne når ikke kølediskene i supermarkederne. Desværre er løsningen nok gårdbutikkerne, og det er også fint nok, hvis man ejer en bil. Kefas - 2010-01-10 14:17:45 Hvor får man en ordentlig suppehøne fra? Supermarkederne har dem ikke - de mumler noget om salmonella. De invaliderede burhøns på 13-1500 g. som nogle butikker tillader sig at kalde suppehøns, burde politianmeldes. Det er æg-høns, der er blevet for gamle! Men altså: hvor finder man en god suppehøne - New Hampshire f.eks.? På en gårdbutik? Kilde - 2007-06-04 20:50:19 "God Mad, let at lave" husholdningslærerforeningens kogebog, Lademann |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne