Brunsovs (Glutenfri)
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun smør i en gryde. Rør maizenaen i fedtstoffet. Når melblandingen er lysebrun tilsættes bouillonen, og der piskes godt. Kog saucen igennem ved svag varme i 5 minutter. Juster farven med kulør og smag til med salt og peber.
|
|
Opskriften er vist 150344 gange,
og udskrevet 1501 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (102 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten Halsted - 2018-11-04 09:53:24 Jeg har gennemgået ingredienserne i rigtigt mange bouillonterninger og de indeholder ALLE gærekstrakt som vist ikke er glutenfri........ Inger Sørensen - 2017-06-01 17:58:38 Knorr bouillinterninger er der IKKE gluten i, så de kan sagtens bruges :) Jens Nielsen - 2016-08-24 19:22:03 OSCAR grønsags bouillon er uden hvede mm øko stivelse er hvede. Jens Nielsen - 2016-08-24 19:17:46 Jeg er gluten intolerant. Og kavli kulør står der at der er hvedemel i. Findes der nogen uden? Brian - 2016-04-04 20:58:06 KULØR "kan indeholde spor af hvede" Sovsetesteren - 2015-12-23 18:14:08 1 tsk smør er ikke tilstrækkeligt, da det blot giver en golfkugle i gryden. Der skal bruges 2 spsk smør og 1 spsk med top Maizena - inden de 0,4 liter bouillon tilsættes. Så bliver den perfekt. Velbekomme. Gluteneksperten - 2015-02-26 16:15:38 Hvis du skal lave denne sovs glutenfri, så skal du købe bouillon fra knor den er glutenfri:) perrnille - 2013-11-29 19:10:48 Der findes glutenfrie bouillon terninger, så det kan sagtens lade sig gøre :) Pernille - 2013-02-13 18:14:48 Kan man eventuelt bruge olie i stedet for smør? anonym - 2012-11-28 20:35:07 Sovsen er desværre ikke glutenfri når der er bouillon i. Der er mel i det meste bouillon, så en glutenallergiker vil blive syg af ovenstående.... anonym - 2012-11-19 22:57:09 Til Per: Hvis man putter hvedemel i i stedet for maizena, er den jo ikke glutenfri længere :-P Til Cathrine: Smør er glutenfrit, maizena er glutenfrit, kulør er lavet af brændt sukker og derfor vel også glutenfrit? Bouillon er jo i hvert fald glutenfrit, hvis du laver det selv. Jeg ved ikke med de tørrede udgaver som f.eks. bouillon-terninger...? Cathrine - 2011-08-08 18:34:23 Smager dejligt, men er den GLUTENFRI??? anonym - 2011-05-15 17:00:24 Umiddelbart vil jeg mene, at den ikke er helt glutenfri når man bruger bullion..... elisabeth - 2010-12-21 21:59:34 hvis maizenaen klumper, så bland den før i bruger det i sovsen. tag en passende mængde maizena, og hæld de ti en kop og fyld lidt vand i og rør rundt - så slipper i for klumper i sovsen :D - og pas på for PLUDSELIGT virker det!! anonym - 2010-10-17 18:19:06 skal der ikke være noget flyende fx mælk eller noget anonym - 2010-06-04 18:22:48 Er det oksebouillon man skal bruge? Lyder meget nem, men hvis i alle siger den er god stoler jeg på jer i aften :P louis - 2009-11-21 01:01:10 min mund lober vand har kikkede mang steder for hvordan man laver en god brun sovs jeg bor i cdn og der erikke mange dk butikker herover great web side Mia - 2009-08-25 11:25:41 Den smager ekstra godt, hvis man tilsætter en tsk ribsgele....Så er der lidt jul og sødme over den:-) mmmmmmmmmmmmmmmmmmums siger jeg bare. Mia - 2009-03-03 15:23:50 Den lyder meget nem at lave !! Håber også at den er god ?! HakunaMatata - 2008-05-17 17:19:31 DEN BEDSTE PÅ JORDEN! Mere har jeg ikke ilt nok til at sige.. it took my breath away vrkiller - 2007-12-26 21:42:15 Stine S -- hej Stine S jeg tro personen mene man tager 1 bouillon og tager 4 dl vand og får det opløst i vandet... ella - 2007-12-26 08:14:57 cathrine - man kan sagtens få cornstarch i normale butikker, men om ik andet, så ka du kigge i en kineserbutik :) men normalt mel burde virke ligeså effektivt Per - 2007-09-15 11:33:02 Til Cathrine, maizena er majsstivelse, og det er faktisk ikke det som de fleste bruger til sauce, de fleste bruger hvedemel til opbagt sauce som her så det kan du fint bruge i stedet. Cathrine - 2007-09-12 22:41:38 Hei. Jeg har brug for hjælp, for jeg er i brasillien og de har ikke maizena her. Er der ikke noget jeg kan bruge i stedet? Jeg skal lave mad til min værtsfamilie, nemlig:) Emel - 2006-12-30 18:40:54 Den er MEGET god.. Erika - 2005-01-01 01:01:01 Dn er rigtig god! Men maizenaen kan nemt komme til at klumpe, men man kan prøve at tage det af varmen og piske det lidt med en elpisker. Per - 2005-01-01 01:01:01 Du kan fint bruge bouillonterning og 4 dl. vand Stine S - 2005-01-01 01:01:01 Hvad mener man med 4 dl bouillon? Jeg skal snart lave en brun sovs til bøffer og kartofler.. Skal jeg så købe flydende bouillon eller hvad? malene - 2005-01-01 01:01:01 er min livret anonym - 2005-01-01 01:01:01 Den er nem og go :0) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne